Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kako ovlažiti prostorije tijekom zimskih mjeseci

Ovlažiti prostorije je jednostavno. Dovoljno je iskoristiti ono što se u svakom domu nalazi na dohvat ruke.

Vlažnost se u prostoriji može povećati vrlo jednostavno, i to uz pomoć priručnih sredstava. Dovoljno je iskoristiti ono što se u svakom domu nalazi na dohvat ruke. Normalna količina vlage u zatvorenom prostoru tijekom zime trebala bi biti između 30 i 50 %.

Na radijator možete staviti posudu s vodom u koju ćete dodati nekoliko kapljica eteričnog ulja lavande, eukaliptusa, čajevca ili mente.  Tako će doći do bržeg isparavanja vode i bolje cirkulacije vlažnog zraka kroz prostoriju. Eterična ulja imaju antivirusna svojstva te blagotvorno djeluju na dišne puteve i otklanjaju umor.

Vodu u ovlaživaču preporučljivo je mijenjati svaki dan.

aromaterapija_naslovna

Kao prirodni ovlaživač može poslužiti i vlažno rublje koje ćete sušiti u neposrednoj blizini radijatora. Voda iz njega će tako isparavati, a istovremeno održavati vlagu u prostoriji.

Suhi zrak možete ovlažiti i iskuhavanjem vode. Dovoljno je da u obični lončić ulijete vodu i u nju stavite komadiće kore naranče ili limuna. Na laganoj vatri pustite da ta mješavina proključa. Pare koje isparavaju povećat će vlažnost u prostoriji, a miris citrusa vaše raspoloženje.

cinnamon-316438_1280

Vlagu ćete pustiti u prostorije ako neposredno nakon tuširanja ili kupke otvorite vrata kupaonice. Nakupljena para i vlaga brzo će prostrujati kroz obližnje prostorije.  Ako ste uživali u toploj kupki, dovoljno je, nakon izlaska iz kade, u nju pustiti hladnu vodu jer će tako doći do većeg isparavanja.

Kuhanje na štednjaku u zimskim mjesecima korisnije je od pripreme jela u pećnici. Tako se oslobađa vlaga u zraku, dok ga pećnica isušuje.

pot-820012_1920

Izvor: Alternativa za vas

Više

Seks

Donosimo male tajne velikih zavodnica i neke provjerene beauty trikove uz koje ćete zablistati u punom sjaju!

Duh i tijelo

Kako živjeti sretno...

Zanimljivosti

Slavna dama ljubičastih očiju, Elizabeth Taylor, nije samo ostavila neizbrisiv trag u povijesti glume kao prva najplaćenija glumica s najskupljom kolekcijom nakita.

Gastronomija

Najjednostavniji način spremanja hrane za zimu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.