Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Istaknuto

Kako pretvoriti iznajmljeni stan u topli dom?

Nije važno jeste li vlasnik ili iznajmljujete, životni prostor – pretvorite ga u pravu oazu mira, harmonije, blagostanja i pozitivne energije…

Dom je mjesto gdje provodite najljepše trenutke! Nije važno jeste li vlasnik ili iznajmljujete životni prostor – pretvorite ga u pravu oazu mira, harmonije, blagostanja i pozitivne energije…

Svake jeseni, početkom školske i akademske godine, potražnja stanova za najam povećava se, a pogotovo kad su u pitanju veliki centri poput Zagreba. Pravi su hit jednosobni stanovi ili garsonijere, a cijene takvih nekretnina kreću se od 200 do 400 eura mjesečno, ovisno o poziciji, opremljenosti i uređenju stana.

FND1JADL6W

No, podstanari često imaju lošu naviku da stan u kojem trenutno žive potpuno zanemare i ne brinu za njega. Koliko god živjeli u tom prostoru potrudite se da ga pretvorite u pravo udobno gnijezdo gdje ćete provoditi sretne trenutke i uživati u pozitivnoj energiji.

5 jednostavnih savjeta kako pretvoriti uzajmljeni dom u oazu harmonije

Stavite krevet na pravo mjesto

Krevet na kome spavate postavite tako da lijepo vidite. Izbjegavajte spavati tako da vam stopala budu usmjerena prema vratima, jer feng shui učitelji upozoravaju da tako ne možete računati na dobar odmor. Ako je nemoguće pomjeriti krevet, stavite makar mali paravan u dnu kreveta.

Sredite nered

U feng shuiju nered predstavlja loše odluke i male šanse za krenuti naprijed, zato je važno voditi računa gdje stavljate stvari. Prostor zatrpan s previše stvari blokira pozitivnu chi energiju i toplinu pa će vaš dom djelovati hladno i negostoljubivo. Važno je u garsonijeri stvoriti red jer je ta jedna prostorija vaš životni prostor i važno je održavati je čistom i urednom, kako zbog lakšeg snalaženja, tako i zbog pozitivne energije.

Ubacite žive biljke

Stavite biljku u posudi oko metar od kompjutera kako bi balansirali elektromagnetsko polje. Izaberite biljke koje predstavljaju bogatstvo, a izbjegavajte kaktus kao i suho cvijeće koje simbolizira mrtvu energiju. Bambus je najbolja biljka po feng shuiju koja priziva bogatstvo i sreću u dom.

EGXWIV409M

Očistite prozore

Prozori su oči zgrade, pa ako dozvolite da budu prljavi, ne trebate se čuditi zamagljenim vizijama i planovima. Čisti prozori unutra i izvana pomažu da bolje i bistrije vidite svoju budućnost, kažu feng shui stručnjaci. Veoma je važno otvarati prozore s vremena na vrijeme kako bi ušla chi energija.

Dekoracija s pet elemenata

Ako želite stvoriti harmoniju i pozitivno okruženje u domu, obogatite dom s pet feng shui elemenata. Pet elemenata su: vatra, zemlja, metal, voda i drvo i vrlo su važni detalji po feng shuiju. Kada ih unesete u dom, dobit ćete bolju i topliju atmosferu.

Na primjer, crvena je vatreni element i donosi strast, žuta je zemljani i pomaže da napredujete, bijela je metalni i daje cilj, plava je vodeni i pomaže da se opustite, zelena je drveni element i pomaže proširiti znanje.

Izvor: Lisa / Moj stan

Pročitajte još

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Moj dom

Ako želite da sreća uđe u vaš dom, onda ovih 5 stvari izbacite van!

Moj dom

Čak i ako se budete loše brinuli o svome sretnom bambusu, on će dugo poživjeti.

Moj dom

5 savjeta za uređenje doma u manje od tjedan dana.

Advertisement