Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kako promijeniti svoj život u život koji doista želite živjeti?

Ako želite stvari koje nikad niste imali, morate raditi stvari koje nikad niste radili…

Ako želite stvari koje nikad niste imali, morate raditi stvari koje nikad niste radili… Ne možemo uvijek raditi iste stvari, a očekivati drugačije rezultate. Ako želimo promjenu u svom životu, bilo na poslovnom, ljubavnom, zdravstvenom ili duhovnom planu, nužno je i promijeniti i ono “nešto” u svom životu. Ako želimo značajne promjene, onda nema varanja jer površne promjene donose i površne rezultate.

Život je moguće promijeniti. Sve što trebate je nekoliko sastojaka: plan, strpljenje i volja za izlaskom iz zone ugode. Počnite s malim koracima jer će vam mali uspjesi dati dovoljno sigurnosti da nastavite s promjenama.

Plan od 8 koraka koji će vas oduševiti jednostavnošću!

1. Izaberite ono što će ostaviti najveći dojam

Preispitajte svoj život i razmotrite svaku promjenu koju biste željeli napraviti. Zatim sastavite listu od najpoželjnije do najnepoželjnije promjene. Krenite od prve prema zadnjoj promjeni; zaustavite se kod onoga što možete promijeniti u najkraćem vremenu.

2. Postavite si cilj

Što možete postići u 8-12 tjedana u vezi promjene iz točke 1. Ne susprežite se, možete puno više nego što mislite.

Napišete točno ono što želite postići, npr. do ili prije 30.3. povećat ću svoj dohodak za 1,000 kn mjesečno honorarnim poslom.

3. Razmislite o tome što vas zaustavlja

Nešto vas je do sada zaustavljalo, pa zato otkrijte što je to. Je li neznanje kako da učinite to što želite? Sposobnost je rijetko problem, najvjerojatnije ćete otkriti da su strah ili sumnja ono što vas zaustavlja u pokretanju akcije.

4. Suočite se s onime što ste otkrili u točki 3

Ono što vas je do sada zaustavljalo neće samo nestati. Napravite plan kako da eliminirate ovaj izazov. Metode poput meditacije mogu vam pomoći u premašivanju ovih izazova.

Dobar ispit je da razmislite o onome kroz što biste trebali proći do postizanja cilja. Ako niste pozitivni ili uzbuđeni, onda još imate posla. Ovo je odgovor vaše podsvijesti i zato je ne ignorirajte već iskoristite. To je dar.

5. Svakodnevno preispitujte svoje ciljeve

Stalnim osnaživanjem ciljeva oni će ostati prioritet. Zamislite kako postižete svoj cilj. Što je cilj teži, to ga češće treba osnaživati.

6. Napravite plan akcije

Osnovni plan podijeljen na listu malih koraka ili dnevnih aktivnosti koje treba ostvariti, može biti vaša karta do cilja. Veliki ciljevi obično trebaju puno koraka akcije, ali ostvarivi su ako slijedite svoju kartu, korak po korak. Napravite plan i slijedite ga.

7. Provjeravajte svoj napredak

Važno je da znate kako i da li napredujete. Na primjer, ako je vaš cilj štednja novca, koliko imate do sada? Koliko vam je vremena preostalo do roka koji ste si postavili? Kasnite li ili ste ispred plana? Uvijek trebate znati na kojoj ste fazi do postizanja cilja.

8. Nemojte prestati

Samo ako prekinete možete doživjeti neuspjeh.

Mijenjanje svog života je plemeniti posao i jedna od najznačajnijih stvari koje za sebe možete učiniti. Budite strpljivi – nećete sve promijeniti preko noći. Prvo riješite nekoliko laganijih izazova. Sigurnost koju ćete tako postići vodit će vas kroz rješavanje onih težih.

avadhuta.hr

Više

Drama Queen

Laž je neizostavan element međuljudskih odnosa, odnosa prema samima sebi i svemu onom što nas okružuje.

Duh i tijelo

Koliko ste često okruženi ljudima koji stalno pričaju o onome što im nedostaje, onima koji su nezadovoljni zadovoljni svojim životom?

Budi fit

I iako je priroda motivacije nestalna i nepredvidiva, postoji nekoliko načina na koje možete potaknuti motivacijske sile da rade u vašu korist.

Dobar posao

Kada su u pitanju vaši ciljevi i put kojim do njih idete, strah se zna ispriječiti kao debeli zid pred vama. Kako ga preskočiti?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.