Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Kako razgovarati o ženskoj neplodnosti?

Kako razgovarati o teškoj temi poput ženske neplodnosti, a da na kraju svi sudionici izađu s osmjehom na licu? Odgovor znaju Žene izvan okvira.

Kako razgovarati o teškoj temi poput ženske neplodnosti, a da na kraju svi sudionici izađu s osmjehom na licu? Odgovor znaju Žene izvan okvira.

U srijedu, 24. listopada, Žene izvan okvira održale su još jedan live talk show u Kulturnom centru Mesnička i sa svojim gošćama razgovarale upravo o ovoj sve učestalijoj problematici koja pogađa jedan od 6 parova koji se odluče na proširivanje svoje zajednice. Mnogim ženama teško je suočiti se s ovom temom, a pogotovo javno podijeliti svoje strahove, zabrinutost i što osjećaju dok prolaze kroz ovakvo iskustvo. No ono što su Žene izvan okvira uspjele postići je da se o ovakvim temama priča na informativan i suosjećajan način, na način koji ženama pruža nadu i educira ih.

”Većina nas ima neku prijateljicu, kolegicu, rođakinju koja ne može začeti prirodnim putem ili se i same nalazimo u toj situaciji. Ako smo ikada doživjeli, bilo posredno ili neposredno, proces suočavanja s neplodnošću nismo mogli zanemariti koliki utjecaj to ima na psihu i emotivno stanje žene. Budući da su ova naša druženja kreirana upravo zato da ženama pružaju podršku htjele smo obraditi ovu temu kako bi kroz detaljnije informiranje o samoj problematici i kroz različite stručne pristupe, ženama pružile priliku da povećaju svoje znanje i otkriju na koje si sve načine mogu pomoći”, kažu Hana Matejašić i Rajana Radosavljev, začetnice projekta ”Žene izvan okvira”

Na talk show-u gostovale su:

  • Dr. Petra Podobnik, specijalist ginekologije i subspecijalist humane reprodukcije
  • Ljerka Zorić, prof. psihologije i predavač u školi osobnog razvoja ”Prirodno roditeljstvo”
  • Marija Čukman, porođajna edukatorica i doula te začetnica programa ”Svjesna trudnoća”

S doktoricom Petrom Podobnik voditeljice su porazgovarale o biološkim uzrocima neplodnosti, te samom procesu medicinski potpomognute oplodnje i iskustvima koja je ona imala sa svojim klijenticama.

Razgovor su nastavile sa psihologinjom Ljerkom Zorić o psihološkim uzrocima neplodnosti i na koji sve način si žene mogu pomoći kada saznaju da imaju problem neplodnosti.

Marija Čukman je naglasila važnost povezivanja s vlastitom maternicom kao ženskim principom, te koji su sve podsvjesni mehanizmi zbog kojih imamo otpor prema trudnoći i majčinstvu.

Osim stručnih i zanimljivih razgovora s gošćama, ovaj put Žene izvan okvira su podijelile i brojne nagrade. Uz veliku podršku knjižare Planetopija podijelile su čak 3 knjige „Povećajte svoju plodnost“ autorice dr. Glenville, zatim specijalistički pregled u Poliklinici Podobnik, te Sacred Body Ritual tretman Kristijane Vučetić.

Ako želite čuti sve o medicinski potpomognutoj oplodnji, o različitim medicinskim uzrocima neplodnosti, o tome koji sve podsvjesni mehanizmi utječu na našu nemogućnost začeća te ako želite saznati kako se transgeneracijski prenosi osjećaj o trudnoći, porodu i majčinstvu, kako i koliko stres utječe na mogućnost začeća, te kako se ipak opustiti tijekom spolnog odnosa iako trenutno „radite na djetetu“ pogledajte snimku live prijenosa:

https://www.youtube.com/watch?v=XB0yZGDkkwg

Više

Odnosi

Tema talk show-a „Žena izvan okvira“ koja je doslovno rasprodala i zadnje mjesto u Jazz&Cabaret Clubu Kontesa u utorak, 16.04. bila je „Je li...

Dobar posao

Jedna stara narodna kaže da ako želiš prijatelja, posudi mu novac…

Predstavljamo

Projekt ''Žene izvan okvira'' posvećen je većinom ženama i ženskim temama, no ovaj mjesec odlučile su iskoračiti na susjedni teren.

Događanja

''Žene izvan okvira'' inspirativna je platforma za poticanje ženske snage i zajedništva koja na edukativan i zabavan način, u intimnoj atmosferi kafića i na youtube-u, informira i osvještava žene o temama vezanim uz psihologiju i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.