Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Anja može sve

Kako sam postala Pepeljuga

Mnogi su me pitali zašto sam pristala biti Pepeljuga „Željeznom Vudragu“ i kako je uopće nastala ideja jer smo od početka znali kako će neke ljude zaista šokirati, dok će se drugi smijati publici koja ima „šok i vjeverica“ izraz lica.

Mnogi su me pitali zašto sam pristala biti Pepeljuga „Željeznom Vudragu“ i kako je uopće nastala ideja jer smo od početka znali kako će neke ljude zaista šokirati, dok će se drugi smijati publici koja ima „šok i vjeverica“ izraz lica.

Naime, ovo sam prvenstveno napravila zbog sebe – zbog onog za što živim, a to je pokazati apsolutno svima koliko mogu sve, koliko osobe s invaliditetom mogu postići u životu! Ne mislim tu na samo fizičku snagu nego na emotivnu i psihičku.

Ljudima je nestvarno koliko moraš biti jak u glavi kako bi se pokazao „ogoljen“ pred svim ljudima, poznatim i nepoznatima, pred kamerama i fotićima, i biti svjestan da će to sve završiti na internetu i društvenim mrežama što će vidjeti još tisuće nepoznatih ljudi.

U svojih (za koji dan) 28 godina, prošla sam 34 operacije, djetinjstvo provela u bolnici, prolila suze i suze odvojena od mame i bake u bolničkom krevetu, uložila toliko truda u sebe, što fizički da stanem na obje noge, što psihički da mogu ovako javno govoriti o svom životu, koji sam do prije nekoliko godina skrivala kao zmija noge, jer ti pogledi sažalijevanja bole.

I kada me netko pita zašto sam to napravila i kada netko obezvrijedi ono za što živim, a znam da će ovo vidjeti neka majka koja ovog trenutka sjedi kraj svog djeteta u bolnici, neka djevojka koja ne zna kako smoći snage da stane na noge i osjećat će utjehu barem na trenutak jer vidi kako je još netko uspio i da se može, taj se može okrenuti na petama i izaći kroz vrata. I ima nas puno ovakvih koji će uvijek govoriti i raditi za one manje glasne, koji će „slabije“ potaknuti da se ustanu i zakorače svom snagom u novi dan! I ima nas puno ovakvih koje apsolutno nitko neće utišavati jer borit ćemo se za ono u što vjerujemo i za što živimo svakim dahom. I imamo našu vjernu „vojsku“ iza nas.

To sam ja i za to ću se uvijek boriti. I zahvalna sam svim medijima i kolegama, društvenim mrežama, svim prijateljima i poznanicima koji su barem jednom podijelili bilo koju moju priču i tekst jer znam da je nekome to pomoglo. A oni koji to ne shvaćaju i imaju druge vrijednosti u životu, oni koji ne shvaćaju da će majke odvojiti svaku jebenu lipu za svoje dijete, a ne sebi na krpice, kremice, cipelice i sl., žalim. Iskreno ih žalim.

Više

Istaknuto

Sinoć se u Centru za likovni odgoj grada Zagreba održao kontroverzni performans svjetski poznatog umjetnika Nikole Vudraga u suradnji s predsjednicom Udruge za promicanje...

Događanja

U predstavi Pepeljuga sudjeluje 100 klizača što dodatno naglašava dinamiku koreografija i izmjena scena na ledu, a najmlađa klizačica u ovoj predstavi ima samo...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.