Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Kako se lakše i zdravije nositi s tetkom Mengom

Menstruacija je životni suputnik skoro svake žene.

Menstruacija je životni suputnik skoro svake žene. Prosječna žena krvari jednom mjesečno oko 35-40 godina. Prijatelji dolaze i odlaze, izgubimo kilograme pa ih opet vratimo, prekinemo jednu vezu da bismo započeli drugu, mijenjamo poslove, trošimo novac, sve se mijenja, a ona jedna stvar koja ostaje uz nas je menstruacija. Menstruacija koja nas tih par dana u mjesecu ostavi iscrpljene, frustrirane, manje atraktivne i u bolovima. Pravilno postupanje s menstruacijom zvuči kao odličan plan za uspjeh i u drugim područjima, zar ne?

Evo neki od načina kako se možete lakše i zdravije nositi s tetkom Mengom.

Držite svoje tijelo u formi. Vježba je odličan način za rješavanje stresa i također smanjuje menstrualne bolove i PMS. Ali ako vam je menstruacija uvijek obilna ili se konstantno osjećate loše tijekom menstruacije, nemojte se gristi jer tada ne vježbate. I dalje vam ostaje drugih 25 dana za ostati u super formi.

Uvijek slušajte svoje tijelo i nemojte ga razočarati kada vas traži nešto slatko ili nezdravo. Počastite se s čokoladom ili pizzom, samo nemojte to pretvoriti u naviku i dobro je!

Odvedite promjenu na sljedeći nivo, prebacite se na menstrualne čašice. Korištenjem menstrualnih čašica ne samo da pridonosite vašem tijelu, već birate i bolje za okoliš. Čašice su napravljene od mekog medicinskog silikona te potpuno sigurne za vaše tijelo i okoliš! Mogu se koristiti godinama (preciznije i do 10 godina!) što ne samo da će smanjiti količinu otpada nego će vam i uštedjeti novac. Napravljena je za višekratnu uporabu i može se nositi i do 12 sati.

Sve prednosti menstrualne čašice i održavanje zdravlja svog tijela može samo doprinijeti i imati pozitivan utjecaj na sve druge aspekte vašeg života, i možda vam olakšati druge odluke kojih se prije niste uspjeli pridržati. Dajte joj šansu i pokušajte i vi!

Više

Zdravstveni karton

Biti samohrani otac tinejdžerici može biti veliki izazov.

Zdravstveni karton

Točkasto krvarenje između redovitih menstruacija događa se mnogim ženama i ponekad izaziva zabrinutost.

Duh i tijelo

Za početak školske godine, INTIMINA donosi mali vodič za djevojke o tome kako se nositi s menstruacijom u školi.

Zdravstveni karton

Naleti vrućine, problemi sa spavanjem, menstrualni grčevi, umor i nadutost samo su neki od simptoma koji dolaze s ljetom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.