Kako se muškarci nose s emocijama?

Postoji mnogo sličnosti između muškaraca i žena, postoje i mnoge razlike koje komunikaciju među njima ponekad otežavaju. Muškarci se drugačije nose s emocijama od žena. Zašto je to tako? Pa možda i zbog toga što ih od malih nogu učimo kako samo djevojčice plaču! Bijeg od emocija im je posao, televizija i sport.

Budući da mozak žena i muškaraca različito percipira, a i hormoni su nam različiti, obično imamo različite emocionalne potrebe.

Prihvatite činjenicu da im je teško nositi se s emocijama

Činjenica je da je muškarcima teško izraziti osjećaje. Nijedan ne želi pokazati da je tužan ili frustriran. Dajte partneru do znanja da ste uvijek tu za njega. To će ga ohrabriti da vam se otvori. Želi da žena zna da može računati na njih.
Prepoznajte neverbalne znakove

Možda vam neće reći da je pod stresom, ali ako ga zateknete da gricka nokte, to je jedan od znakova. U tim trenucima budite puni podrške, ljubavi i pokušajte stvoriti opuštajuću atmosferu.

Dajte mu prostora

Kada su suočene s problemom, žene uglavnom razgovaraju o njemu dok se muškarci povlače i razmišljaju o rješenju. Dajte mu malo prostora i dozvolite da nađe rješenje za problem na svoj način. Muškarci smanjuju stres zaboravljajući na svoje probleme neko vrijeme gledajući sport, igrajući igrice…

Neka da sebi oduška

Nekada je muškarcu nužno izbaciti iz sebe sve potiskivane frustracije. Možda se izgalami na vas, možda izađe vani i tada je najbolje da se ne upuštate u svađu.

Nikada ne zahtijevajte ljubav

Nikada ne zahtijevajte ljubav i pažnju od muškarca, to on sam treba pružiti.

Izvori: 24sata.hr, ljepotaizdravlje.hr,