Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kako se nositi sa svađama i prepirkama u vezi

Može li jedna svađa upropasti vezu?

Neminovno je da će doći i taj dan kada ćete imati malu prepirku ili svađu sa svojim partnerom. Sasvim je prirodna stvar da se, s vremena na vrijeme, pojave “iskre” oko pojedinih stvari u kojima partneri nemaju isto mišljenje.

Ali, što ako stvari izmaknu kontroli? Može li jedna svađa upropasti vezu? Česte svađe i prepirke, osobito ako se radi o istoj stvari, postaju neugodne i remete odnos te donesu osjećaj mržnje među ljudima koji su se nekada voljeli ili nisu bili na “ratnoj nozi”.

Međutim, postoje efikasni načini pomoću kojih se možete nositi sa svađama. Donosimo vam pet takvih načina.

Slušajte drugu stranu

Kod svađe, tendencija je da se vlastita točka gledišta stavi i dovede do izražaja, uz ignoriranje onoga što druga strana kaže. Dajte dovoljno prostora osobi s kojom se svađate kako bi ona rekla ono što ima da kaže. Tako ćete oboje znati oko čega se svađate te ćete lakše pronaći rješenje.

Razmislite prije nego izgovorite

Nemojte se prepirati samo zato što vam se prepire ili samo da biste dokazali da ste u pravu čak iako to i jeste. Imajte na umu da je svrha prepirke rješavanje problema, a ne da dokažete da ste u pravu bez obzira na sve. Tijekom prepirke, možda ćete se osjećati zastrašeno i možete reći stvari koje vrijeđaju drugu osobu. To neće pomoći, samo pogoršati cijelu stvar.

Budite realni

Budite racionalni i nemojte se raspravljati bez ikakvog smisla. Dok se raspravljate, možda ćete biti u iskušenju da budete iracionalni kako biste dokazali da ste u pravu. Pokušajte razmišljati realistično i uvjerite se da ono što govorite ima smisla, jer to neće samo osnažiti vaše stajalište već će vas suprotna strana shvatiti ozbiljnije.

Nemojte razmišljati o prošlosti

Ne postoji ništa gore od prizivanja prošlosti tijekom svađe. Morate obećati sami sebi da nećete kopati po prošlosti, ako se to ne tiče trenutnog problema o kojem se raspravlja. Ako usred rasprave “isplivaju” stvari iz prošlosti, to će samo pogoršati situaciju.

Imajte na umu da je veza od najveće važnosti

Iznad svega, uvijek morate imati na umu da je veza s osobom, s kojom se trenutno raspravljate, od najveće važnosti. Ona je važnija od stvari oko kojih se raspravljate. Zapitajte se da li je vaša rasprava vrijedna toga.

Autor: minimagazin.info

Više

Seks

Njegovo ponašanje otkrit će vam status veze.

Seks

Ako pokušavate uljepšati stvari među plahtama, možete isprobati ovaj položaj u spavaćoj sobi i nećete ostati razočarani.

Život u dvoje

Kada ste sigurni da postoji netko s kim možete vidjeti zajedničku budućnost, a da i on osjeća isto, postoje neke stvari koje vam mogu...

Suncokreti na oblacima

Žene masovno zatvaraju oči pred prevarama svojih supruga praveći se da je sve u redu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.