Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kako se riješiti komaraca na prirodan način

Zaboravi na zujanje, ubode i svrbež kože uz sljedeće trikove iz prirode.

Sa sve toplijim i ljepšim vremenom, stiže nam i sve više komaraca. Komarcima je za razmnožavanje, osim vaše krvi, potrebna voda stajaćica u kojoj će se razvijati njihove larve. Stoga se najčešće pojavljuju u blizinama stajaćih voda poput lokvi, močvara, jezera ili kanala.

Neumoljivo lete na nas cijelu noć te ometaju prijeko potreban san. Postoje mnogi umjetni preparati za njihovo rješavanje, no prirodan način je uvijek bolji i zdraviji izbor. Donosimo zato pet trikova pomoću kojih ćete se upravo prirodnim putem riješiti komaraca.

Biljke protiv komaraca

Jednostavan način da se riješite komaraca u kući je držanje sobnih biljaka koje odbijaju komarce. Ove biljke možete držati u svojoj sobi ili na radnom stolu kako bi vaše prostorije doma bile bez komaraca.

Neke od ovih biljaka ne samo da će otjerati komarce, već i druge nametnike i miševe. Ove biljke su obično manje, pa se lako mogu držati u kući. Neke od sobnih biljaka koje odbijaju komarce su neven, limunska trava, citronela i metvica.

A selective focus shot of basil leaves

Narezani limun i klinčić

Isprobana i testirana metoda za dom bez komaraca je upotreba limuna s klinčićima. Komarci mrze miris klinčića i bilo čega citrusnog. Dakle, prerežite limun na dva dijela i u obje polovice ugurajte klinčiće.

Držite tanjure ovih limunova s klinčićima kako biste se riješili komaraca u kući. Prirodno je i bezopasno sredstvo protiv komaraca u zatvorenim prostorima.

Sprej od češnjaka

Ako ne želite koristiti sprejeve protiv komaraca bogate kemikalijama, jednostavan sprej od češnjaka bio bi izvrstan za dom bez komaraca. Zgnječite ili nasjeckajte nekoliko režnjeva češnjaka i prokuhajte neko vrijeme u vodi.

Ulijte otopinu u bočicu s raspršivačem i pošpricajte po kući kako biste suzbili komarce kod kuće. Smrad češnjaka može biti oštar, ali iako trenutno ubija komarce, raspršit će se i nećete ga morati dugo mirisati.

Posuda sapunaste vode

Za suzbijanje komaraca kod kuće, u kuću možete staviti široku posudu s vodom i deterdžentom za pranje suđa. Provjerite je li posuđe dovoljno sapunasto da bude prekriveno mjehurićima.

Komarce privlači voda, ali nakon što sjednu na ovu posudu sa sapunastom vodom, zarobit će se u mjehurićima i umrijeti, čime ćete dobiti dom bez komaraca.

Ulje lavande

Korištenje eteričnih ulja je sljedeće na našem popisu savjeta o tome kako se riješiti komaraca kod kuće. Ulje lavande učinkovit je repelent protiv komaraca jer ima prirodno jako djelovanje koje, čini se, odbija insekte.

Raspršite ulje lavande po cijelom domu, ali čak i po odjeći kako biste spriječili dolazak komaraca. Također, možete ga nanijeti i na tijelo kako biste izbjegli ubode. Nekoliko kapi ulja lavande također može pomoći u ublažavanju postojećeg uboda.

Izvor zadarskilist.hr

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Zamislite da imate 60 kilograma, a popijete 180 litara vode? Nemoguće, naravno. Ovo je ujedno i jedina zanimljivost o komarcima zbog koje im se,...

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Duh i tijelo

Uvriježeno je mišljenje kako su barem tri emocije koje osjećamo negativne, a to su tuga, ljutnja i strah.

Savjeti stručnjaka

Koža koja je inficirana gljivicama je često stanjena i ispucala te time sklona sekundarnim bakterijskim infekcijama, koje dodatno pogoršavaju stanje pacijenta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.