Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Kako se riješiti podočnjaka?

Je li moguće brzo, bezbolno i nekirurškim putem riješiti se podočnjaka?

Oči predstavljaju estetski centar lica i često kažemo kako su „oči ogledalo duše“, ali isto tako to je
mjesto gdje se počinju prvi vidljivi znakovi starenja. Najčešći upiti i jesu kako riješiti taj problem.

Ono što klijente zabrinjava su:

  • umoran i ispijen izgled lica
  • tamni kolutovi ispod očiju
  • različita pigmentacija kože
  • višak kože vjeđa
  • natečenost oko očiju
  • fine sitne borice oko i ispod oka

Svake godine gubimo 1% kolagena u procesu starenja

Sve to daje vrlo tužan i umoran izgled licu koji se često jako teško prikriva kozmetičkim preparatima i šminkom, a zbog različitih stanja i multifaktorijalnih uzroka predstavlja izazov u njihovom rješavanju, i kirurškim i nekirurškim putem.

medilol1, podocnjaci

Što kažu strani stručnjaci?

U stranoj literaturi i brojnim časopisima kada tražite riječ „ podočnjaci“ i njihovo tretiranje, naići ćete na termin „tear through deformity“. Tear through je deformitet koji u biti predstavlja „uleknuće“ ispod unutarnjeg očnog kuta koje se spušta prema dolje i nastavlja u podočnjake, dodatno ih naglašavajući. Počinje se javljati već nakon tridesete godine ispod oba oka paralelno, a nastaje prvenstveno zbog gubitka potkožnog masnog tkiva, promjena u kvaliteti koži te zbog stanjenje tog dijela kože i pojačane pigmentacije.

To je ujedno i mjesto gdje se prvo počinju opažati znaci starenja. Klijenti žele brzo rješenje jednim tretmanom i što dužim učinkom.

Kako ih se riješiti?

Kako bi što bolje procijenili stupanj jakosti podočnjaka te koji bi tretman najviše odgovarao željama i potrebama klijenta, potrebna je iscrpna povijest bolesti i analiza lica. Ono što moramo obavezno pitati postoje li problemi sa štitnjačom ili bubrezima, bolesti oka. Koristi li osoba leće ili kapi za oči, da li imaju kakve alergije ili atopične bolesti kože.

Važno je i koliki je dnevni unos kofeina i alkohola, koliko spavaju, njihova prehrana i stil života jer sve to utječe ne samo stvaranje podočnjaka već i na rezultate nakon tretmana.
Tako npr. klijenti koji imaju problema sa štitnjačom ili alergijama mogu nakon tretmana jako nateći pa zbog toga treba biti dodatno oprezan.

Iako, vrlo često, podočnjaci se brzo i jednostavno mogu korigirati dermalnim filerima i to u samo jednom tretmanu. U nekih klijenata treba razmisliti i o drugim neinvazivnim, pa čak i kirurškim, postupcima kako bi se postigli optimalni i željeni rezultat.

Ostali tretmani koje preporučujem svojim klijentima je i SPM lica jer ubrzava limfnu drenažu u području oka, ubrzava mikrocirkulaciju i odstranjenje toksina u cilju smanjenja podbuhlosti oka.
Preporučujem i kemijske pilinge za rješavanje problema pigmentacije kao i lasere i radiofrekvenciju s kojima najviše utječemo na kožu lica.

Je li moguće brzo, bezbolno i nekirurškim putem riješiti se podočnjaka?

Da, najčešće se ipak uspiju nekirurški tretirati podočnjaci i to dermalnim fileri koji daju odmah vidljivu promjenu. Stavljamo ih tako da ispunjavaju prazninu ispod oka, odnosno područje podočnjaka i tako Vam je omogućen povratak mladolikog i odmornog izgleda lica za svega par minuta. Sam filer se stavlja ili odmah do kosti ili ispod kože, omogućavajući ispunjavanje praznine i nježan prijelaz podočnjaka u obraz.

medikol2Koliko dugo traje filer?

Dermalni fileri koje koristimo u Centru za estetsku medicinu su francuski fileri renomirane kuće koji, zato jer sadrže antioksidanse u sebi, traju i preko 18 mjeseci pa čak i do 24 mjeseca.
Daju prekrasan izgled koži iznad mjesta injiciranja, a sam postupak traje vrlo kratko i bezbolan je.

medikl3

83% klijenata kaže kako odmah nakon tretmana izgleda odmornije!

 

[box style=”0″]

Piše: dr. Irijana Rajković, Voditeljica Centra za estetsku medicinu Medikol

www.medikol-ustanova.hr

ZAGREB:
Dragutina Mandla 7
tlf: 01 63 97 333
mail: [email protected]

ČAKOVEC:
Franca Prešerna 13
tlf: 040 638 520
mail: [email protected]

[/box]

Više

Zdravstveni karton

Koliko vam je sna potrebno da bi se najbolje osjećali ovisi o vama samima, pa dok je nekome dovoljno 7 sati sna, drugi će...

Beauty report

4 koraka za zgodno dobro jutro!

Savjeti stručnjaka

TICKLE liposukcija je najnoviji svjetski trend, a provodi se suvremenim medicinskim uređajem koji radi po principu vibracija.

Savjeti stručnjaka

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.