Kako smanjiti rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti?

Užurbana svakodnevica, stresan i dinamičan zapadnjački način života mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje.  Pušenje, pretilost, povišeni krvni tlak, previše kilograma, čimbenici su koji najčešće dovode do obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, a stres i emotivna napetost tome još dodatno doprinose.

Svjetska zdravstvena organi­zacija u svojem posljednjem izvješću navodi da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrtnosti s udjelom od 44,25% te od njih godišnje u svijetu umre 17,7 milijuna ljudi. Zabrinjavajuća je činjenica da je udio smrti od kardiovaskularnih bolesti u populaciji dobi od 30 – 69 godina čak 80% tj. 15 milijuna radno sposobnih osoba.*

Prema procjeni Europskog kardiološkog društva, Hrvatska se ubraja u zemlje visokog rizika za kardiovaskularne bolesti sa smrtonosnim ishodom. Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zdravstveno – statističkom ljetopisu za 2015. godinu kao vodeći uzrok smrtnosti u našoj zemlji navodi bolesti kardiovaskularnog sus­tava s udjelom od 47,40% (4).*

Eliminacijom rizičnih čimbeni­ka i primjenom odgovarajućih preventivnih mjera, poput promjene načina života koja uključuje zdravu i uravnoteženu prehranu, moguće je smanjiti obolje­vanje od ovih bolesti za najmanje 80%.*

Za stvaranje i očuvanje balansa u organizmu u prehranu uključite omega-3 masne kiseline i ulje račića krila

Proučavanjem omega-3 masnih kiselina ustanovljeno je kako one imaju utjecaj na suzbijanje upalnih procesa. Osim u plavoj ribi i algama, suvremena su istraživanja pokazala kako se visokokvalitetne omega-3 masne kiseline mogu pronaći u posebnoj vrsti račića koji žive u čistom moru Antarktika—račiću krilu.

Almagea KRILL OIL CARDIO+ račić

Almagea® KRILL OIL CARDIO+ sadrži ulje račića krila koji obitava u čistom antarktičkom moru. Ulje krila bogat je prirodni izvor omega-3 masnih kiselina te sadrži višestruko bolje iskoristive omega-3 masne kiseline, nego riblje ulje. Proizvod je bogat i vitaminom E i selenom koji dodatno pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Budući da omega-3 masne kiseline imaju širok raspon djelovanja, poglavito protuupalno, Almagea® KRILL OIL CARDIO+  dodatak prehrani preporučuje se u prevenciji i kao nadopuna prehrani modernih ljudi koja je danas često manjkava omega-3 masnim kiselinama. Također, preporučuje se i preventivno za zaštitu srca i krvnih žila, te nakon preboljenih kardiovaskularnih događaja kao sekundarna prevencija.

Proizvod dolazi  u Licaps® kapsulama koje omogućuju lakšu i učinkovitiju apsorpciju te štite od neugodnog “ribljeg” miris, okusa, kao i pojave refluksa.

Almagea® KRILL OIL CARDIO+  darujemo jednoj čitateljici proizvod. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite # Almagea
  • Lajkajte naš profil na Facebooku, ako već niste.
  • Pratite i naš instagram profil, ako ga još ne pratite.

Prijave primamo do 30. listopada, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica: Marija Šljerić