Kako spremno dočekati sezonu prehlada

Viroze, gripe i različite hunjavice često nas dočekaju nespremnima. Sezonu prehlada dočekajte ovaj put spremni. Ove zime pripremite svoje tijelo i ojačajte imunitet jednostavnim savjetima te izbjegnite visoku temperaturu i sve one neugodne pojave koje svaka prehlada nosi sa sobom.

Jeste li znali da ekstrakt sjemenki grožđa ima čak 15 puta jače djelovanje od vitamina C?

Idemo se podsjetiti…

Limun, čaj i med

Svi znamo za čarobno trojstvo u borbi protiv prehlade, ali nerijetko zaboravljamo primijeniti teorijsko znanje i u praksi. U zimskim mjesecima preporučuju se velike količine čaja, no tada birajte one čajeve koji ne sadrže kofein, kako ne biste pretjerali s unosom tih stimulansa. Dobar odabir su bijeli i crveni čajevi poput rooibosa te menta i voćni čajevi. Iako zeleni čaj glasi kao „zdrav“, on sadrži kofein pa pripazite na njegov dnevni unos. Uz čaj, umjesto šećera, kombinirajte med kadulje ili lavande te limun.

page

Ekstrakt sjemenki grožđa

Sjemenke grožđa obiluju polifenolnim antioksidansima koji su odlični za jačanje imuniteta. Iako je vitamin C opće prepoznat kao najbolji saveznik u borbi za imunitet, ekstrakt sjemenki grožđa ima čak 15 puta jače djelovanje! Kako konzumacija grožđa nije dovoljna, a i nažalost grožđe u zimskim mjesecima nije toliko dostupno, preporučuje se suplementacija u obliku dodataka prehrani.  Istovremeno, ekstrakt sjemenki grožđa utječe na usporavanje starenja kože te poboljšava cirkulaciju, što će razveseliti sve pripadnice ljepšeg spola.

bowl-336538_1920

Đumbir

Gomoljasti korijen vrlo snažnog okusa i mirisa popularan je u istočnim kulturama kao začin, ali i kao ljekovita biljka. Đumbir se preporuča za prevenciju raznih prehlada, a istovremeno smiruje kašalj i jača imunitet. Možete ga konzumirati svježeg samostalno ili u kombinaciji s medom. Također, đumbir je pogodan i za pripremu čaja, posebno je ukusan u kombinaciji s narančom i cimetom.