Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Kako spriječiti crvenilo i peckanje unutarnje stane bedara u vrućim ljetnim danima?

Na dijelu tijela gdje je koža izrazito nježna trljanje bedara može uzrokovati crvenilo, peckanje, osip, pa čak i bol što nije nimalo ugodno.

Kad su Vještice pjevale o djevojkama u ljetnim haljinama, sigurno im ni na kraj pameti nije bilo što se pod tim ljetnim haljinama događa. Visoke temperature, vrućina i pojačano znojenje mogu biti krivci za iritantno trljanje unutarnjeg dijela bedara. Na dijelu tijela gdje je koža izrazito nježna trljanje bedara može uzrokovati crvenilo, peckanje, osip, pa čak i bol što nije nimalo ugodno. U najgorim slučajevima može doći i do krvarenja i stvaranja krastica.

Iako se s ovim problemom u ljetnim mjesecima susreću osobe s kojim kilogramom viška, on nije rezerviran samo za njih. Svaka žena kojoj se unutarnji dijelovi bedara dodiruju, a voli nositi suknje i haljine, ljeti može biti frustrirana neugodnim trljanjem bedara. Mogućnost za to još je veća u vrućim danima s velikim postotkom vlage.

Iako se najčešće događa na unutarnjoj strani bedara, crvenilo, osip i peckanje mogu se pojaviti na svim dijelovima tijela gdje se znojimo i na kojima dolazi do trenja kože, poput rubova grudnjaka, ispod pazuha, na preponama, stražnjici, stopalima i bradavicama.

Kako doskočiti neugodnom trljanju bedara? Prevencijom.

Dobra je vijest da se crvenilo, osip i peckanje niti ne moraju pojaviti poduzmemo li preventivne mjere, a postoji uistinu mnogo načina za sprečavanje trenja kože. Prije svega nosite odgovarajuću odjeću tijekom dana. Šorcevi i hlače umjesto suknji i haljina fizički će spriječiti trenje, jer će stvoriti sloj tkanine između bedara. Ukoliko želite nositi suknje i haljine, ispod njih možete obući uske, kratke hlačice, poput biciklističkih hlačica, koje će spriječiti trljanje bedara. Za fizičku aktivnost i vježbanje, uvijek birajte sportsku odjeću od brzosušećih materijala koja prianja uz tijelo.

Niste li skloni dodatnim slojevima odjeće, postoje kozmetički proizvodi koji će vam pomoći da ”ostanete suhi” ili će pomoći ‘podmazivanju’ kože.

Prije izlaska iz stana na vrućinu i vlagu, nanesite na unutarnju stranu bedara dezodorans u stiku. On je i tako stvoren kako bi spriječio znojenje, pa ga ne morate koristiti samo na pazusima. Kad ga nanosite na novi dio tijela, najprije ga isprobajte na manjoj površini kako sam dezodorans ne bi izazvao iritaciju. Još bolja opcija je nanijeti dječji puder koji upija vlagu izazvanu znojenjem što čini kožu suhom i smanjuje trenje.

Umjesto obrane, prijeđite u napad!

Umjesto dezodoransa i dječjeg pudera koristite ulja, losione i vazelin. Svi oni ‘podmazat’ će kožu koja će biti skliska, pa će površine kliziti jedna o drugu umjesto da se površina jednog bedra grubo trlja o drugo. Ulja za tijelo nahranit će i regenerirati kožu, te spriječiti neugodno crvenilo i peckanje. Vazelin će omekšati kožu, umiriti nadraženu kožu i stvoriti zaštitnu barijeru, te tako spriječiti trljanje bedara. Želite li što prirodniji proizvod, potražite kremu od nevena koja se koristi kako za suhu kožu i za nježnu kožu beba.

Osim same odjeće postoje i trake i zavoji za bedra koji fizički sprječavaju kontakt dviju površina. No, iako sprječavaju crvenilo i iritaciju od trljanja površina kože, neugodno i bolno može biti njihovo skidanje. Stoga su se žene dosjetile još jednostavnijem rješenju. Umjesto traka koriste prianjajući, silikonski dio samostojećih čarapa. Čarapu ljeti, naravno, odrežu.

A što kad se koža već zacrvenila i pecka?

Čim možete, promijenite mokru i znojnu odjeću. Nadraženo područje očistite blagim sapunom i isperite mlakom vodom, pa posušite kožu nježnim tapkanjem ručnikom. Nikako nemojte trljati kožu! Na osušenu kožu nanesite aloa veru koja će spriječiti infekciju i ublažiti bol. Nakon aloa vere nanesite vazelin ili neki drugi lubrikant koji će smanjiti daljnje trenje. Dok se iritacija ne povuče, nosite ugodnu odjeću koja će štititi kožu dok zacjeljuje. Ukoliko se simptomi ne povlače ili se stanje još više zakomplicira posjetite liječnika koji će vam prepisati antibiotik ili kortikosteroide.

Ne propustite

Fashion report

Duga ELFS maxi haljina puderaste boje Valerie Per jedina je haljina u koju trebate investirati ovog ljeta i nosit ćete ju godinama kao vaš...

Trendovi

Answear.hr ima široku ponudu dizajnerskih brendova sunčanih naočala, a dio tog portfolija ne može se pronaći u našim optikama.

Darivanje

Ne postoji standardna stimulacija klitorisa koja djeluje na sve žene jednako.

Fashion report

Tommy Hilfiger, istaknuo je bit ljeta te u Splitu te pripremio ekskluzivni modni događaj za domaće infleuncere i ambasadore brenda koji su među prvima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.