Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Kako umiriti reaktivnu kožu lica?

Hladnoća ili toplina, stres ili neprilagođena kozmetika: odaje vas lice jer vam se koža zacrveni, osjećate bockanje, pregrijavanje i nelagodu?

Hladnoća ili toplina, stres ili neprilagođena kozmetika: odaje vas lice jer vam se koža zacrveni, osjećate bockanje, pregrijavanje i nelagodu? Da, imate reaktivnu kožu. Riječ je, zapravo, o netolerantnoj koži koja ne podnosi agresije. Funkcija barijere takve kože je narušena, koža je propusna i dehidrirana pa je olakšano prodiranje i potencijalno iritirajućih tvari. Manje zaštićena, vaša koža pretjerano reagira na čimbenike koji ne utječu na druge tipove kože te govorimo o kožnoj hiperreaktivnosti. Na sreću, reaktivnost kože je problem koji se uz malo pažnje i truda može ublažiti.

Svakodnevna rutina za umirivanje reaktivne kože

Učinkovita rutina zahtjeva proizvode prilagođene reaktivnoj koži te pravilne poteze prilikom nanošenja! Kako biste trajno umirili reaktivnu kožu, usvojite rutinu koja uključuje nježno čišćenje, dobru hidraciju i njegu.

Kako pravilno očistiti kožu i ukloniti šminku?

Započnite odabirom sredstva za čišćenje šminke bez mirisa, dermatološki ispitanog na osjetljivoj koži. Ujutro i navečer nježno očistite lice i vrat sredstvom za čišćenje šminke, a teksturu odaberite sami: losion, gel ili micelarna voda.  Ako se odlučite za losion ili mlijeko, nanesite ga vrhovima prstiju laganim kružnim pokretima, koji pomažu umiriti kožu bez dodatnog zatezanja. Višak nježno uklonite vatom. Ako ste odabrali micelarnu vodu, očistite lice uz pomoć blazinice za višekratnu uporabu.

Kako njegovati reaktivnu kožu?

Ujutro i navečer nanesite hidracijsku i umirujuću kremu za lice prilagođenu reaktivnoj koži. Stavite malo kreme na vrhove prstiju te je nježno nanesite na lice. Utapkajte je na područja na kojima se javljaju crvenilo i peckanje. Izbjegavajte nanošenje kružnim pokretima jer mogu potaknuti reaktivnost kože.

A-DERMA BIOLOGY CALM umirujuća dermatološka njega

BIOLOGY CALM umirujuća dermatološka njegadermatološki je i certificirani organski proizvod za njegu reaktivne kože. Trenut­no i dugotrajno umiruje senzacije neudobnosti i pregrijavanja, štiti i ojačava kožnu barijeru te hidrira reaktivnu kožu 24 h(1).  Uz organski sok Rhealba® zobi, uravnotežujućih i hidracijskih svojstava,  sadrži ekstrakt kola oraha, koji umiruje kožu i smanjuje osjet neudobnosti i pregrijavanja. Formula je 99 % prirodnog podrijetla, s preciznom ulogom svakog sastojka.

BIOLOGY CALM umirujuća dermatološka njega ispitana je na koži sklonoj alergijama. Formula bez mirisa i esencijalnih ulja može se primijeniti na cijelom licu i području oko očiju. Fluidna tekstura omogućuje primjenu samostalno ili u kombinaciji s BIOLOGY dermatološkim hidracijskim kremama (mix & match), za prilagođeni tretman.

  • HI Kinetics, 22 ispitanika, 1 nanošenje.

Preporučena maloprodajna cijena:

A-DERMA BIOLOGY CALM umirujuća dermatološka njega 40 ml, MPC=152,13 kn (20,19 €)


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 4. studenog točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Marina Čulina.

Ne propustite

Trendovi

Dok ubrzano hitamo prema ljetnim mjesecima i svim izazovima koje nosi izlaganje suncu i toplini, upravo sada je idealno vrijeme za brigu o zdravlju...

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Darivanje

Upoznajte se s novom mirisnom linijom - L’Erbolario Girasole, koja će osvojiti vaše srce svojim cvjetnim, citrusnim i vodenim notama.

Beauty report

Svi znamo kako je ponekad teško pronaći beauty salon koji ima slobodan termin upravo kada nama to odgovara – tome doskače FOREO, svjetski skin-tech...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.