Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Kako usvojiti navike za zeleniju budućnost?

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi.

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi. Zašto? Budući da je globalno onečišćenje gorući problem, došlo je vrijeme da se prestanemo pretvarati, ignorirati i gledati samo svoja posla. Naš planet i naši domovi guše se u plastici. Odvojite trenutak da pogledate oko sebe i uočite koliko plastike je trenutno oko vas. Sve to završi u smeću, a jednom komadu treba više do 450 godina da se razgradi.

Više od 113 milijuna tona plastike svake godine završi u oceanu, što utječe na više od 700 morskih vrsta koje žive u njemu. Na primjer, polovica beba kornjača ima nešto plastike u želucu na dan kad se rode, što prijeti njihovom opstanku. Iako mogu živjeti i do 80 godina, njihov broj bi se uskoro mogao smanjiti za 50 % zbog onečišćenja mikroplastikom u njihovim tijelima.

Drugi primjer je utjecaj tradicionalnih menstrualnih proizvoda na okoliš. Do 100 milijardi tampona i uložaka baci se svake godine, uzrokujući zagađenje okoliša. Jeste li znali da su tamponi izrađeni od izbijeljenog pamuka ili viskoze, te da mogu sadržavati dioksine, mirise, vlakna i pesticide? Ovi otrovni sastojci nisu sigurni za naše tijelo, ali su također razlog zašto tamponima može trebati i do 6 mjeseci da se razgrade! Ovo su samo primjeri koji naglašavaju hitnu potrebu za održivim alternativama.

Razmislimo o svakodnevnim navikama

Kako se bliži Dan planeta Zemlje 22. travnja, razmislimo o našim svakodnevnim navikama i njihovom utjecaju na okoliš. Intimina se zalaže za to da je svaki izbor bitan, posebno kad je riječ o intimnom zdravlju. Ovog Dana planeta Zemlje, naučimo kako usvajanje održivih praksi, posebno korištenje menstrualne čašice, može napraviti veliku razliku za naš planet.

Menstrualne čašice revolucionirale su naš doživljaj menstruacije, pružajući održivu alternativu tradicionalnim jednokratnim proizvodima. Izrađene od medicinskog silikona, čašice se mogu ponovno koristiti, čime se smanjuje ogroman otpad jednokratnih menstrualnih proizvoda. Ako se o njoj pravilno brine, menstrualna čašica može trajati godinama, značajno smanjujući utjecaj menstrualnog otpada na okoliš.

Menstrualne čašice simboliziraju našu predanost Majci Zemlji. Njihovim odabirom usklađujemo naše intimne zdravstvene navike s ekološkim vrijednostima i pridonosimo zelenijoj budućnosti.

Prihvaćanje održivosti ne odnosi se samo na korištenje menstrualne čašice, već i na poticanje osjećaja odgovornosti prema okolišu.

Kako doprinijeti zelenoj budućnosti
  • Obrazovanje i osnaživanje: Podijelite znanje o održivoj menstruaciji s prijateljima, obitelji i zajednicom. Pomaganje drugima u donošenju informiranih odluka korisno je za njihovo zdravlje i zdravlje planete.
  • Podržite održive robne marke: Odaberite proizvode tvrtki koje su predane održivosti. Podržavajući etičke i ekološki osviještene robne marke, zalažete se za zeleno gospodarstvo i potičete druge da slijede njihov primjer.
  • Smanjite otpad, ponovno upotrijebite, reciklirajte: Uključite održive prakse u svoj svakodnevni život. Smanjite otpad odabirom proizvoda koji se mogu ponovno koristiti, ponovno koristite predmete gdje je to moguće i reciklirajte materijale kako biste smanjili svoj utjecaj na okoliš.
  • Zagovarajte promjene: Pridružite se naporima zagovaranja za promicanje održive menstruacije i zaštite okoliša. Možete doprinijeti većim inicijativama za spas planeta podizanjem svijesti i zagovaranjem promjene politike.

Prihvaćanje održivih praksi, poput korištenje menstrualnih čašica, vodi ka smanjenju otpada, očuvanju prirodnih resursa i zaštiti okoliša. Svaki održivi izbor koji napravimo doprinosi svjetlijoj budućnosti. Zajedno možemo stvoriti svijet u kojem intimno zdravlje i održivost idu ruku pod ruku. Radimo zajedno za zeleniji, veličanstveniji svijet – sretan vam Dan planeta Zemlje!

Ne propustite

Beauty report

FOREO, švedski skin-tech div, nudi vrhunska rješenja za zdrav i blistav izgled kože - inovativni proizvodi će osiguravati optimalnu njegu, prilagođenu svim vremenskim uvjetima...

Duh i tijelo

Gušenje pravih osjećaja čovjek na kraju uvijek plaća zdravljem. 

Savjeti stručnjaka

Jedna od tri žene i jedan od pet muškaraca starijih od 50 godina širom svijeta doživjet će prijelom kosti zbog osteoporoze.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.