Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Kako utažiti žeđ za putovanjima i ostati doma?

Virtualno ćemo putovati u Zemlju izlazećeg sunca – tema broja je Japan.

Za nas u PLACE2GO ožujak je oduvijek najizazovniji, ali i najdraži mjesec. Posljednjih devet godina svu smo svoju stvaralačku energiju i strast ulagali u Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, ali pritom nikad nismo zaboravili na proljetno izdanje magazina, dapače često su baš „sajamski“ brojevi bili među kvalitetnijima, možda upravo zbog te stvaralačke energije koja bi nas u razdobljima pripreme za Sajam potpuno obuzela.

Andamansko more @Damjana Domanovac

Ožujak koji je za nas trebao biti jednak kao i svaki drugi prije njega, odjednom se prometnuo u najteži mjesec koji pamtimo. Svijetom se proširila pandemija koronavirusa, odgođen je Sajam, a nedugo zatim i život kakav znamo i volimo. Da sve još više počne nalikovati filmu katastrofe, Zagreb je pogodio i najjači potres u posljednjih 140 godina. U izvanrednim okolnostima koje se ne pamte, shvatili smo dvije stvari: putovanja su nam trenutno dalje nego ikad, ali baš zato nam nikad nisu bila potrebnija.

Nismo htjeli dopustiti da nas koronavirus u potpunosti odvoji od dragocjenih nam čitatelja, pa smo odlučili pokloniti svima novi broj magazina u digitalnom obliku: Place2go_digitalno izdanje_ožujak 2020.

Boston @Roberto Radic

Virtualno ćemo putovati u Zemlju izlazećeg sunca – tema broja je Japan. Otkrit ćete kako funkcionira nevjerojatan spoj drevne tradicije i ultra-modernosti, koja je tajna japanske dugovječnosti, kao i pravila odijevanja japanskih tinejdžera. Upoznat ćete se s Belizeom, neistraženim draguljem Karipskog mora, ali i uživati u opojnoj energiji Rio de Janeira. Možda ćete maštati o tome da vas grije sunce nad Andamanskim morem ili da na licu osjećate kapljice vode s moćnih slapova Niagare. Možda ćete shvatiti da se vrijednost destinacija ne mjere u miljama, pa ćete, kada sve ovo prođe, posjetiti Vis? Ljubitelji city breaka moći će otputovati u London i Boston, ali i 10 gradova s najšarenijim ulicama – i to u sklopu teme Top 10 street art gradova. Kako bismo dali podršku susjedima koji su najviše pogođeni trenutnom situacijom, objavili smo i temu Lago di Como, sve u nadi da ćemo se što prije ponovo voziti po predivnim krajolicima sjeverne Italije. Ako je situacija u kojoj smo se našli dobra za išta, onda je to planiranje putovanja. Stoga ovaj naš poklon zaista dolazi u pravi čas.

Lago di Como @Matej Čepl

Najgora stvar koja se može dogoditi putniku nisu svijet u karanteni i zatvorene granice, prizemljeni zrakoplovi i obavezne samoizolacije. Najgora stvar bi bila izgubiti želju za otkrivanjem novih ljepota i vrijednosti, za uživanjem u posebnoj energiji koja je upisana u temelje svakog novog mjesta koje posjetimo. To bi bio istinski gubitak slobode, ali to se NEĆE dogoditi. Zapravo, jednom kada sve ovo završi, naša želja za otkrivanjem novih čarobnih mjesta na Zemlji bit će veća nego ikad, a samim time će i doživljena iskustva biti još dragocjenija.

Do tada vam želimo da uživate u ovom virtualnom putovanju koje smo za Vas pripremili.

Ne propustite

Putovanja

Produženi vikend na Sejšelima nešto je najbolje što mi se u posljednje vrijeme dogodilo, u profesionalnom smislu.

Istaknuto

Svi moji prijatelji i poznanici koji su posjetili Bejrut imali su samo riječi hvale: predivan grad, fantastična hrana, a noćni život poput onoga u...

Događanja

Više informacija o druženju i predstojećem devetom izdanju PLACE2GO međunarodnog sajma turizma potražite u tekstu.

Putovanja

PLACE2GO nudi nešto za baš svakog putnika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.