Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kako uživati u tjelovježbi ako je mrzite?

Ključ za održavanje rutine tjelovježbe je pronaći formu tjelovježbe u kojoj uživate, bilo da ste sami ili s ljudima, vani, kod kuće ili u teretani.

“Tjelovježba je ključna jer o tome ovisi vaš život”, kaže Howard Rankin, istraživač promjene ponašanja i direktor znanosti u Intuality, Inc. Redovito vježbanje smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i određenih oblika raka, kao što su rak dojke, debelog crijeva i pluća, prema Američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Prema istraživanju koje je provela 2015. godine Beth Lewis, ravnateljica Kineziološkog fakulteta u Minnesoti, “ključ za održavanje rutine tjelovježbe je pronaći formu tjelovježbe u kojoj uživate, bilo da ste sami ili s ljudima, vani, kod kuće ili u teretani.”

Vježbe, kalorije i seks

Prema internetskoj stranici britanskog zdravstva “Direct”, seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi. “Zaboravite jogging oko kvarta ili čučnjeve. U seksu se koriste sve skupine mišića, on pokreće srce i pluća na ubrzani rad, te sagorijeva oko 300 kalorija na sat.”

Jedno istraživanje objavilo je da kod odnosa zdravih i mladih parova, muškarac izgubi 4,2 kalorije tijekom jedne minute seksa, a žena izgubi 3,1 kalorije po minuti. Tijekom cijelog trajanja seksa, koje je u ovom istraživanju bilo dvadeset i pet minuta, muškarac sveukupno potroši 101 kaloriju, žena 69.

Čučanj

Zašto smo mi odabrali čučanj? Ova seks poza pomoći će gornjem partneru da sagori oko 188 kalorija u 30 minuta, dok će donji partner sagorjeti oko 50. Kad je partnerica gore, onda joj rade mišići guze, trupa, zdjelice. Ako želi pojačati intenzitet (vježbe, mislimo na vježbu) čučni iznad.

Poza čučnja savršena je za žene jer im daje kontrolu nad kutom penetracije, dubinom i brzinom dok su na vrhu. Ako tražite dobar trening i još bolji orgazam, onda je ovo savršena poza za vas. Vaš vrhunski partner angažirat će mišiće nogu i stražnjice, pa čak i mišiće trbuha, a što su čučnjevi intenzivniji, to će gornji partner sagorjeti više kalorija tijekom ‘’treninga’’.

Želimo vam puno seksa!

Više

Savjeti stručnjaka

Iako su neke kombinacije hrane i pića uobičajene, nutricionisti upozoravaju da treba pripaziti na to koje od tih kombinacija nikako ne treba konzumirati.

Zanimljivosti

Mobiteli, laptopi, tableti, sve to dovodi do kratkovidnosti kod mladih ljudi, sve češće i kod djece pa je pretpostavka da će za 10 do...

Savjeti stručnjaka

Znate li što i kada jedete, koliko vježbate, koliko ulažete u zdravlje?

Budi fit

Cedevita je pokrenula kampanju pod nazivom “21 dan optimizma” u kojoj građane potiče da kroz sitniCE, svakodnevna mala dobra djela, učine nešto lijepo za...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.