Kakva je to zdrava ljubavi prema sebi

U klubu hrvatskih glazbenika SAX!, održan je drugi ovogodišnji  zabavni talk-show „Ženska priča“, na kojem je komičarka i spisateljica Marijana Perinić ugostila prave znalce na području ljubavi: psihologinju Ljubicu Uvodić –Vranić, spisateljicu i blogericu Anđu Marić, terapeuta Tomislava Kuljiša te Dalibora Petrinića, motivatora i fitness trenera.

U dvosatnom razgovoru s komičarkom Marijanom Perinić, Tomislav Kuljiš, autor, terapeut i ravnatelj škole Integral Personal Development ( IPD) radoznaloj je publici otkrio kako većina odgovora za narušenu kvalitetu života leži u ranom djetinjstvu. Upravo suočavanje s ranim traumama daje bolju sliku i razumijevanje današnjeg ponašanja, ali i početnu točku za nužne promjene, koje su moguće samo ako je osoba svjesna i na njih spremna. Govorio je o obrambenim mehanizmima, maskama koje nosimo kroz život koje uvelike umanjuju autentičnost čovjeka zbog čega i dolazi do neispunjenosti i osobnog nemira.

Anđa Marić, spisateljica i blogerica koja upravo u školi IPD završava za terapeuta, je sinoć otkrila kako joj je dolazak na terapiju kod Tomislava Kuljiša promjenio život. Govorila je o tome kako ona Stara Anđa nikako nije voljela sebe te da joj je bolest prekriveni blagoslov na kojem je danas zahvalna, jer konačno živi punim plućima, sretna i zadovoljna. Postala je bolja osoba prema sebi i drugima, uključujući i odnos prema bivšem suprugu, i to sve zahvaljujući kontinuiranom radu na sebi, oprostu i velikoj moći zahvalnosti.

Smijeha svakako nije nedostajalo, za što se pobrinula psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić, autorica deset knjiga iz područja samopomoći. Sinoć je u klubu publiku oborila svojim nepresušnim smislom za humor, brojnim pričicama i anegdotama, ali je i demonstrirala vježbe iz svoje knjige „ Devet vježbi opuštanja na kauču“. Govorila je o glavnim čimbenicima za psihičko zdravlje čovjeka: od važnosti njegovanja samopouzdanja, emotivnog punjena, aktivnog življenja, čuvanja granica pa sve to nužnosti imanja osobe od povjerenja u životu.

Uz spomenute goste, na sceni je bilo dobro čuti mišljenje Dalibora Petrinića, motivatora i fitness trenera, koji svojim video javljanjima na društvenim mrežama motivira brojne diljem Hrvatske. Dalibor poštuje sinergiju uma, duha i tijela  te u svoj rad s klijentima uvijek unosi elemente duhovnosti i psihologije. O važnosti ljubavi prema sebi kroz zdravu prehranu i njegovanje tijela kao hrama, ali i uma iz kojeg dolaze svi odgovori- najbolje se može saznati čitajući njegovu knjigu „ Prehrana za koju smo stvoreni“.

Bilo je tu puno priče oko zabluda što to prava ljubav jest, o samopoštovanju i samopouzdanju, rješavanju krivnje i grižnje savjesti, tehnikama za samopomoć, uz zaključak svih gostiju da je rad na sebi posao koji traje cijeli život. Nastavak Ženske priče očekujemo 19.ožujka  s nekim novim, zasigurno zanimljivim licima.