Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Kesteni i vino u Istri – savršen jesenski par!

Kesten je simbol jeseni, neodoljiva delicija koja mami i u svojoj pečenoj varijanti.

Pravi majstori kuhinje pripremaju ga u svim varijantama, od krem juha, preko nadjeva u pečenjima do ukusnog namaza ili vrhunskih slastica. Kesten je simbol jeseni, neodoljiva delicija koja mami i u svojoj pečenoj varijanti. Naoko ovo posve jednostavno jelo sljubljeno s pravim vinima poput onih iz poznate istarske vinarije Kabola najobičniji jesenski dan pretvorit će u praznik za nepce.

Malvazija Kabola 2019. uz pečene kestene

Fini pečeni kesten počinje od dobrog reza. Zarežite ga nožem s gornje strane, kako bi se lijepo otvorio, ispekao i kako biste ga kasnije lakše ogulili. Konzumacija ovih jesenskih plodova ima svoj bonton. Znalci kažu kako svaki kesten treba zaliti jednim gutljajem vina, ali ne bilo kakvog. Za pravi doživljaj u obzir dolazi samo vrhunsko vino poput Malvazije Kabola 2019.  Lijepe zelenkasto žute boje, s mirisom bagrema, notama svježe jabuke, korice i lista limete te notama breskve na aftertasteu, ova suha Malvazija, fine svježine i srednjeg tijela, savršeno će se sljubiti sa slatkastim okusom rahlih pečenih kestena (ili po istarski maruna).

Muškat Momjanski Kabola 2019. uz kesten pire

Ako ste ljubitelj kesten pirea neće vam biti problem pripremiti ga kod kuće. Kestene, koje prethodno također treba zarezati kako bi se kasnije lakše gulili, skuhajte u vodi, ohladite i ogulite te pomiješajte sa sirupom od 150 mililitara vode, 50 grama šećera, jednim vanilin šećerom i nekoliko kapi ruma. Uz ovu nezaobilaznu jesensku slasticu sljubite neodoljivi Kabolin Muškat Momjanski iz 2019. Razigranog i lepršavog mirisa, s dominantnim cvjetnim aromama, nakon kojih slijede note sočne nektarine, lichija i malo livadinog meda te marelica na aftertasteu, ovo poluslatko, djelomično toplo i mekano vino, s vrlo lijepom svježinom i srednjim tijelom, neodoljivoj jesenskoj slastici podarit će dozu luksuza, a vama gurmanski užitak za pamćenje.

Izlet u Istru

U kestenima i vinu moderni će nomadi pronaći inspiraciju za putovanje. Čarobne istarske šume prepune su kestena, a bajkoviti gradići Buje, Grožnjan i Momjan pravo su osvježenje ove jeseni. Predahnite u Kanedolu nadomak Momjana, u vinariji Kabola, najljepšem vinskom imanju u Istri uz ekskluzivna vina o kojima se u vinskom svijetu ne prestaje pričati. Upravo u ovoj vinariji počela su se proizvoditi prva vina u Hrvatskoj odležana u amforama i prva u Istri na ekološki način pa sve etikete Kabola već godinama imaju BIO certifikat.

 

Ne propustite

Gastronomija

Zadnji mjesec u godini najveći dio vremena provodimo u odličnim društvima, s dragim prijateljima, a novogodišnja noć vrhunac je takvih druženja.

Gastronomija

Žene i vino! Spoj elegancije, profinjenosti ali i potrebe suvremenih žena da u posebnim trenucima u svojim čašama imaju pomno odabrano vino.

Gastronomija

Zbog visoke energetske vrijednosti kesten preporučuje se djeci, sportašima, trudnicama i starijim osobama.

Gastronomija

Riječ je o sezonskom voću, povrću, začinima i ostalim namirnicama koje trenutno možete naći u dućanu i na placu, stoga napravite već sada popis...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.