Klapa Rišpet: Noć koja će vam ostati u najljepšem sjećanju

Klapa Rišpet, jedna od naših najpopularnijih klapa održat će svoj drugi veliki zagrebački koncert u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkskog 25. veljače, te u Splitu 7. ožujka u Spaladium Areni. Ova će vijest zasigurno razveseliti sve ljubitelje klapske pjesme, te će ovaj koncert zasigurno osvojiti srca zagrebačke publike.

Doživite noć ljubavi i zajedno s klapom Rišpet otplovite na valovima emocija jer će vam ova noć zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

Pripremate velike koncerte koje publika željno očekuje, kako teku pripreme?

Pijemo puno vina i jedemo puno ribe, ali to doduše ne vrijedi samo za koncert u Lisinskom, hahaha. Prije ovog koncerta ćemo sigurno imati koju probu više nego inače, s obzirom da će s nama nastupiti i više glazbenika nego na uobičajenim koncertima. Uvijek se veselimo putovanju jer u kombiju vlada odlično ozračje – pjesma, vicevi, zafrkancija – kao da se ide na eskurziju. Rišpet je odlična ekipa. U Zagrebu nas još očekuju i probe sa našim dragim gostima u Lisinkom: Nenom Belanom i Giulianom.

Koja pjesma ima posebno značenje na vas kao Klapu?

Dvije pjesme nam definitivno daju jedan “timbar”. Prva je pjesma „Ćaća“ s kojom smo pobijedili na Splitskom festivalu 2013. godine i dobili Grand Prix publike i struke na Prokurativama. Nažalost, tužna pjesma o smrti oca koja vas jako pogodi, jako je emotivna i lani je pola Lisinskog plakalo sa nama na toj pjesmi.  Druga je totalno suprotna pjesma, koja nam je možda i naš najveći hit a to je “Šta mi jube oćeš kazat”, koja je osvojila i klapsku Cesaricu -nagradu za najveći klapski hit 2018. godine u Hrvatskoj. Na tu pjesmu definitivna sva naša publika “poludi” i to nam je najveći gušt.

Što publika sve može očekivati na nadolazećim koncertima u Spaladium Areni i zagrebačkom Lisinskom?

Osjećamo se već uzbuđeno, riječ je ipak o želji koju imamo već duže vrijeme. Lisinski je hram kulture i imati svoj koncert u njemu je poseban osjećaj. Budući da jako puno sviramo i nastupamo po Hrvatskoj i Sloveniji, Rišpet će biti itekako spreman za koncert u utorak, 25.02. u 20 sati. Bit će to noć ljubavi, emocija i lipe dalmatinske pisme, posvećene posebno svim dragim ženama koje dođu na koncert. Ulaznice se već sad prodaju jako dobro tako da smo uvjereni da će dvorana biti puna. A doma u Spaladium Areni u Splitu, također sa našim divnim gošćama “Divama”: Doris Dragović i Zoricom Kondžom. Bit će to vjerujte, pravi spektakl, a sve kao poklon našim divnim ženama “povodom dana žena” osmog ožujka.

Što je za vas najbolja motivacija?

To je malo teško pitanje, imamo 24 singla, 22 snimljena spota, osvojen Splitski festival i tri “Cesarice”, na Facebooku nas prati 63.000 pratitelja, jako puno nastupamo, imamo i četiri predivna dueta… Možda su veliki koncert u Lisinskom jedna kruna toga svega, a i doma – u Splitu ako bude krcata Spaladium Arena, znat ćemo da nas definitivno naša publika voli i nas i naše pjesme, a kada imaš svoju publiku imaš i jaku motivaciju da pišeš još bolje i da na koncertima budeš još puno bolji.

Imate li u pripremi već neku novu zanimljivu suradnju?

Naša prva pjesma “Sunce mi od tebe dolazi” je glazbena suradnja s legendarnim Mišom Kovačem, na što smo također veoma ponosni. U budućnosti bismo možda voljeli nekada snimiti nešto malo neobičnije, recimo duet s nekim stranim izvođačem. Kad onako sjedneš i razmišljaš nakon svih naših dueta s Mišom, Jelenom Rozgom , Doris Dragović, Duškom Čurlićem, teško je izabrati nekog novog da je interesantan i nama i našoj publici.