Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Klorane filozofija: Čista kosa, čisti planet

Preparati za njegu kose, koji život čine ljepšim, a okoliš sigurnijim mjestom za život i tako već više od 50 godina.

Laboratoriji KLORANE razvili su cijeli raspon linija proizvoda na biljnoj bazi za njegu kose poštujući jedno od brojnih pravila prirodne njege – ne stavljaj na kožu ono što ne bi pojeo. Tako na njihovom ‘jelovniku’ svatko može naći nešto za sebe: od koprive i manga do zobi i kamilice. Djelatne tvari iz svih tih delicija pažljivo se biraju i inkorporiraju u njihove proizvode za njegu kose,  koji život čine ljepšim – i tako već više od 50 godina. U srcu kompanije leži velika i neumorna istraživačka strast za otkrivanjem najprikladnijih biljnih vrsta čiji ekstrakti odgovaraju na specifične zahtjeve različitih tipova kose.

Davne 1965. godine…

Pierre Fabre kupio je Laboratorije KLORANE, malu kozmetičku tvrtku na jugu Francuske, koja se bavila proizvodnjom sapuna. Već godinu dana poslije proizveli su svoj prvi šampon na bazi kamilice, koji i danas čini važan dio linije proizvoda za njegu kose. Istraživanje i iskorištavanje snage biljaka, ali i očuvanje vrijednog biljnog nasljedstva, postali su filozofija Laboratorija KLORANE koji već više od 50 godina istražuju biljke i otkrivaju djelatne tvari koje jamče kozmetičke proizvode visokog stupnja kvalitete, djelotvornosti i podnošljivosti, ali jamče i sigurnost za okoliš. Danas je KLORANE brend broj jedan za njegu kose u europskim ljekarnama, a njegova farmaceutska i botanička baština važnija je nego ikad jer je potražnja za prirodnim, sigurnim, ali i ekološki prihvatljivim proizvodima koji su jednostavni za korištenje iz dana u dan sve veća. Uz klinička i toksikološka istraživanja, KLORANE laboratoriji su prihvatili izazov u stvaranju formula s do 98 % sastojaka prirodnog podrijetla, bez ugrožavanja učinkovitosti i podnošljivosti. Kod odabira prirodnih sastojaka, KLORANE izbjegava one koji mogu izazvati iritacije ili alergijske reakcije, poput prirodnih sulfata i esencijalnih ulja.

Poznat je i njihov koncept jedna biljka – jedna indikacija. Laboratoriji KLORANE diljem svijeta pažljivo odabiru najprikladnije biljne vrste od kojih dobivaju najbogatije ekstrakte za zdravlje i ljepotu kose. Tako su odabrali zob zbog bogatog sadržaja ugljikohidrata, lipida i vitamina te iznimnih omekšavajućih svojstava; kamilicu zbog bogatstva apigeninom, djelatnom tvari s prirodnim posvjetljujućim svojstvima, te YLANG-YLANG s otočja Komori, zbog tankog sloja nepropusnog i otpornog voska koji pokriva cvjetove i predstavlja prirodnu obranu od vanjskih agresija i UV zraka. Posebno su posvećeni istraživanju  čistog i 100 % prirodnog soka vodene metvice, ekstrahiranog iz nadzemnih dijelova biljaka, koji ima dokazanu učinkovitost u zaštiti vlasišta od onečišćenja. Tu su još brojne biljke, poput manga, lana, božura, dragoljuba, koprive…, sve odabrane s istim ciljem podrške u strukturnom jačanju, obnovi i revitalizaciji kose.

Zelene metode na Klorane način

Laboratoriji KLORANE započeli su sa zelenim inovativnim metodama ubrzanog organskog uzgoja biljaka, poput lana, božura, koprive, cupuaçua…, a razvila se i metoda ekstrakcije bez kemijskih otapala ili uz pomoć zelenih otapala. Kupnjom KLORANE proizvoda financirate i rad KLORANE botaničke fondacije koja pomaže očuvanju i promicanju svjetske biljne baštine, kultivira biljke, ali njeguje i strast prema botanici.  U sklopu fondacije osmišljen je i program  „Graine de Botaniste”, koji je educirao preko 600 000 djece diljem svijeta.

KLORANE vizija zelenog planeta

Plastika je možda praktična, no plastični otpad i njegova upotreba mogu imati razorne posljedice na okoliš i naše zdravlje. Upravo 40 % štetnog utjecaja na okoliš imaju odbačena pakiranja proizvoda. Laboratoriji KLORANE još od 2016. koriste bočice izrađene od 50 % reciklirane plastike. Vjeruju u odgovorniji svijet i svakodnevno djeluju putem jednostavnih i konkretnih radnji, stvarajući proizvode koji troše manje prirodnih resursa i energije te smanjuju stvaranje otpada i emisiju C02. KLORANE proizvodi izrađeni su od najčišćih biljnih ekstrakata, bez sulfata i u eco-prijateljskoj su biorazgradivoj ambalaži. ECOCERT je prepoznao izvrsnost Laboratorija KLORANE za doprinos izazovu održivog razvoja. Uzimajući u obzir zapažanja koja su napravljena tijekom evaluacije temeljene na načelima ISO standarda 26000 i mišljenja Etičkog povjerenstva, ECOCERT Environment dodijelio je Laboratorijima KLORANE oznaku ECOCERT 26000 (oznaka izvrsnosti).

NOVO u liniji za suhu kosu

KLORANE kruti šampon s mangom – velikodušan prema suhoj kosi bez sjaja (80 g, MPC=98,50 kn)

Naši botaničari odabrali su maslac manga, Mangifera indica L., zbog jedinstvenog sastava masnih kiselina, koje vlaže i hrane vlakna kose. Uz ovu novu ekološku njegu kremaste teksture i zadivljujućeg mirisa kosa je dubinski nahranjena od prve primjene, sjajna je, mekana i podatna.

KLORANE kruti šampon s mangom – velikodušan prema prirodi

Mango se uzgaja u tropskim krajevima kako bi se dobila slasna pulpa. Plod manga bere se zreo, nakon čega se njegove koštice obično bace. KLORANE inovira koristeći ono što se nekada smatralo otpadom. Koštice se hladno prešaju kako bi se izdvojio iznimno hranjiv maslac: eko prijateljski resurs i dodatni prihod za lokalne zajednice.

  • bez sastojaka životinjskog podrijetla
  • formula visoke podnošljivosti
  • biorazgradiva formula
  • ekvivalent dvama tekućim šamponima
  • 94 % manje ambalaže u odnosu na šampon 200 ml

Ne propustite

Darivanje

Za vas smo istražili što sve trebate znati o pravilnoj upotrebi balzama i maski za kosu nakon ljetnih oštećenja.

Beauty report

Ako imate osjetljivo i nadraženo vlasište božur linija umiruje i pruža trenutnu ugodu, a kosu ostavlja mekom i svilenkastom.

Beauty report

Za obnovu kose izložene suncu, soli, pijesku i kloru odaberite brend Klorane i njegovu liniju proizvoda s organskim Tamanu i Monoi uljem.

Savjeti i preporuke

Jako sunce, UV zračenje, slana ili klorirana voda, znoj, zaštitne kreme i pijesak utječu na našu kosu te je često ostavljaju suhom i teškom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.