Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

Knjiga koja potiče razvoj vaših vrlina

Mladi psiholog Nikola Greb napisao je izvrstan naslov o vrlinama nekad i danas te kako nam mogu promijeniti život.

Kako promijeniti sebe? Često će odgovor na ovo pitanje biti: tako što ćete raditi na svojim nedostacima. I tako mi pokušavamo utjecati na svoje „loše” strane: lijenost, mrzovolju, pohlepu i slično. Svakako, to jest dobar put, ograničavanje ispoljavanja neugodnih osobina. No postoji i bolji način – poticanje vrlina. A njih, u većoj ili manjoj mjeri, svi imamo.

Snaga ljudskih vrlina

Mladi psiholog Nikola Greb napisao je izvrstan naslov o vrlinama nekad i danas te kako nam mogu promijeniti život. U prvom se dijelu knjige Nikola posvećuje povijesti, tj. načinu na koji su se promatrale vrline nekada. Kako su vrlinama pristupali mudraci poput Konfucija i Bude, a kako filozofi antičke Grčke? Nakon toga imamo modernu klasifikaciju vrlina (ima ih 24, jeste li znali?). Kada smo to prošli, autor nas vodi od jedne do druge, svakoj posvećujući zasebnu pozornost u cijelom poglavlju. Ono što ćete primijetiti jest da i samo čitanje o vrlinama u vama proizvodi ugodu i nadahnuće da im se posvetite. A to je tek početak.

Znatiželja, kreativnost, iskrenost, altruizam, entuzijazam, pravednost i poniznost, samo su neke od univerzalnih ljudskih vrlina. Upravo su vrline ono prema čemu procjenjujemo karakter osobe,  ali se u njima ogleda i karakter cjelokupnog društva. Pa iako često slušamo o sve većim socijalnim razlikama, porastu depresije i političkim krizama, a pesimistične nas prognoze nerijetko obeshrabruju i u nama rađaju beznađe i potištenost, valja se upitati je li baš sve tako crno?

Jesmo li bespomoćni?

Greb  je uvjeren da nismo bespomoćni pred ovim problemima i da svatko od nas svojim svakodnevnim odlukama utječe na svoju, ali i sudbinu drugih ljudi. Upravo je zato napisao praktičnu i vrlo korisnu knjigu Snaga ljudskih vrlina u izdanju Planetopije, spretno povezujući znanstveno utvrđene činjenice s praktičnim savjetima, anegdotalne priče s introspekcijom te pitanjima za razmišljanje i preporučenim vježbama, navodeći nas da ne samo u teoriji, već i u praksi doista potaknemo ono nabolje u sebi.

Osim što ćemo tako osnažiti sebe i učiniti svoj život kvalitetnijim, potaknut ćemo i  pozitivne promjene u neposrednoj okolini.  Uz dovoljno sretnih pojedinaca koji njeguju univerzalne ljudske vrline i društvo će se promijeniti na bolje.

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mivasrazumijemo
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite objavu, tagirajte frendice, neka nam se i one pridruže…
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 21. veljače točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Lana Okreša Matijević

[/box]

 

Više

Drama Queen

Teško je sam sebi priznati da zadaci koje smo sebi nametnuli često znaju biti, ne samo teški, nego i nedostižni, i da nam se...

Duh i tijelo

Hrana koja smiruje duh i jača tijelo.

Moj dom

Povezane su sa čakrama i imaju terapeutsko djelovanje.

Duh i tijelo

6 koraka do prevladavanja osjećaja usamljenosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.