Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kućni ljubimci

Koga birate? Psa ili mačku?

Preferirate li više gracioznost i karakter mačaka ili ipak smatrate da je pas čovjekov najbolji prijatelj?

Preferirate li više gracioznost i karakter mačaka ili ipak smatrate da je pas čovjekov najbolji prijatelj, svoje mišljenje na ovo pitanje možete dati na stranici www.pasilimacka.com.hr i uključiti se u glasanje koje će trajati do 4. listopada.

Svake godine 4. listopada ljubitelji životinja obilježavaju i slave Svjetski dan zaštite životinja kako bi se povećala svijest o odnosu ljudi prema njima i njihovoj važnosti za život na Zemlji. Ova obljetnica prvi put je obilježena 1931. godine za vrijeme konvencije ekologa u Firenci s ciljem upozorenja na položaj ugroženih životinja, a danas je posvećena cijelome životinjskom svijetu te se slavi diljem svijeta.

Tvrtka Mars tradicionalno obilježava ovu obljetnicu, a tako je ove godine pokrenula akciju “PAS ILI MAČKA” kojom se u sklopu kampanje prikuplja hrana za pse i mačke za pomoć napuštenim životinjama, odnosno, donaciju azilima diljem Hrvatske. Mačke i psi prate nas u svakodnevnim situacijama i obogaćuju nam život. Oni su ravnopravni članovi naših obitelji koji nas neizmjerno usrećuju, a naša je obaveza osigurati im hranu i dom za bezbrižan život. Upravo briga za kućne ljubimce i pomoć onim najpotrebnijima potakla je ovogodišnju Pedigree® i Whiskas® akciju.

 

Svakom kupnjom Mars proizvoda iz programa Pedigree® i Whiskas® u razdoblju od 1. rujna do 15. listopada 2019. godine tvrtka će  donirati  5 g hrane za kućne ljubimce na svaki prodan proizvod.

 

Po završetku akcije prikupljeni obroci bit će donirani u ukupno šest azila u Hrvatskoj koji se svakodnevno bave zaštitom napuštenih životinja – Azil “Šapica” (Zaprešić), Azil “Prijatelji” (Čakovec), Azil “Viškovo” (Rijeka), Azil “AS-EKO” (Šibenik), Azil “Utinja” (Karlovac) i Azil u Nemetinu, udruga Pobjede (Osijek).

Svakodnevno svjedočimo sve većem broju napuštenih životinja. Za njih se nesebično brinu azili i pružaju im privremeni dom dok se istovremeno trude pronaći im novu obitelj. Proces udomljavanja često je dugotrajan, a u tom razdoblju pred azilima stoje mnogi izazovi poput nedostatka prostora, hrane i ostalih potrepština za životinje o kojima skrbe. Iz tog razloga tvrtka Mars odlučila se i ove godine pokrenuti akciju kojom će izdvojiti dio svojih prihoda i osigurati kvalitetnu prehranu životinjama za koje skrbe azili.

Više

Kućni ljubimci

Nakon radionice svi prisutni moći će se osvježiti raznovrsnim koktelima humanitarnog karaktera čiji je glavni sastojak Tito's Vodka.

Kućni ljubimci

Prva godina života ključna je za zdravlje pasa.

Zanimljivosti

Pet Network International (PNI), vodeći omnichannel trgovački lanac u specijaliziranoj maloprodaji hrane, opreme i veterinarsko-medicinskih proizvoda za kućne ljubimce, u prosincu je preuzeo Zvjerinjak.

Kućni ljubimci

Jack Russell terijeri najdugovječnija su pasmina s pedigreom koja u prosjeku živi 12 godina i osam mjeseci, a najkraći očekivani životni vijek imaju francuski...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.