Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Koja li je tajna zdrave kose!?

Telogen effluvium ili pojačano ispadanje kose uzrokovano je iscrpljenošću organizma uslijed raznih bolesti i velikog stresa.

Telogen effluvium ili pojačano ispadanje kose uzrokovano je iscrpljenošću organizma uslijed raznih bolesti i velikog stresa. Covid19 zaista u velikom broju slučajeva oslabljuje kosu i utječe na njeno ispadanje, a to je potvrdilo i veliko istraživanje liječnika Irzala Hadžibegovića iz KB Dubrava.

No, ispadanje kose pojavljuje se i kod drugih infekcija, anemije, strogih dijeta, kirurških zahvata, bolesti štitnjače i drugih hormonskih poremećaja, emocionalnih trauma…

Također, ovih smo se dana upoznali i s terminom – alopecija. Glavni simptom alopecije je opadanje kose, a osim kose, može doći i do opadanja drugih dlaka na tijelu, kao što su opadanje dlaka s obrva, trepavica ili lica, kao i drugih dijelova tijela. Iako ne postoji poseban lijek za alopeciju, u sprječavanju opadanja kose i rastu novih dlaka mogu pomoći različiti pripravci.

Osnažite se iznutra i izvana

U medicinskoj praksi pokazalo se da je za oporavak vlasišta oslabljenog uslijed infekcije, primjerice, virusom SARS-CoV-2 prije svega ključna zdrava prehrana. Bitno je da se organizam odmah počne iznutra osnaživati suplementima, a kao dodatna pomoć dobrodošli su preparati za vanjsku primjenu, poput losiona koji potiče mikrocirkulaciju vlasišta i rast kose.

Izbjegavajte konzumaciju alkoholnih pića budući da ona usporavaju rast vlasi, prestanite pušiti jer nikotin smanjuje protok krvi u vlasište, hranite se biljnim i mliječnim bjelančevinama (raž, ječam, kukuruz, pšenica, mahunarke, riža), hranite se agrumima koji su bogati vitaminom C, potrebna doza iznosi između 1000 i 3000 mg dnevno.

Konzumirajte dodatke prehrani, vitamini B kompleksa, biotin i folna kiselina najbolje djeluju kada se kombiniraju. Vitamin E je također još jedan od nutrijenata koji su potrebni za rast kose te potiču cirkulaciju u vlasištu, a konzumacija vitamina A će pomoći vratiti sjaj i vitalnost vašoj kosi.

Hranite se namirnicama koje su bogate željezom. Kako biste ubrzali rast kose, pijte mnogo tekućine, i tu mislimo prvenstveno na vodu, a ako ste ušli u menopauzu, održavajte hormonalni balans u dogovoru s vašim liječnicima.

Linija protiv opadanja kose

Ducray linija protiv ispadanja kose namijenjena je jačanju beživotne i oslabljene kose. Djeluje  ciljano na problem ispadanja kose, jer pruža odgovor i na povremeno i na kronično ispadanje kose. Omogućuje i djelovanje na ispadanje kose iznutra, čime se upotpunjuje cjelokupni tretman.

Ducray nudi potpuni program protiv ispadanja kose:

  • Šampon i regenerator namijenjeni su čestoj uporabi te jačaju oslabljenu i beživotnu kosu.
  • Losioni protiv ispadanja ciljano djeluju ovisno o tipu ispadanja kose, povremenom ili kroničnom te ovisno  o ispadanju kose kod muškaraca ili kod žena.
  • Dodatak prehrani, kapsule upotpunjuju cijeli tretman

Više o proizvodima koji ciljano djeluju protiv ispadanja kose pročitajte ovdje:

Kako će se gubitak kose odraziti na vaše mentalno zdravlje, to ne možemo znati. Iako je kosa često dio našeg identiteta pa gubitak može dovesti do pada samopouzdanja ili depresije, uvijek vam može pomoći razgovor s prijateljima, obitelji ili potražite pomoć liječnika.

Jer, najvažnije se dobro osjećati u svojoj koži.

Više

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Beauty report

Kosa može biti naš najveći adut, ali i najveći izazov.

Beauty report

Jednako muči i muškarce i žene, a normalno je da svi dnevno gubimo između 50 i 100 dlaka s glave.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.