Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
boje
boje

Duh i tijelo

Koja vam je najdraža boja?

Svatko od vas vjerojatno ima određenu boju kojoj je malo više naklonjen nego ostalima. Upravo ta boja oslikava vaš karakter.

Boje su posvuda oko nas. Neizbježne su i važne. Postoje tri osnovne ili primarne boje: crvena, žuta i plava. Njih ne možemo dobiti miješanjem drugih boja, ali miješanjem primarnih boja dobivamo sekundarne boje. To su narančasta, zelena i ljubičasta.

Crvena, narančasta, žuta i sve njihove izvedenice spadaju u grupu toplih boja jer svojom bojom asociraju na vatru i plamen i kod čovjeka pobuđuju osjećaj topline. Pametno ih je koristiti u većim prostorijama koje je teže zagrijati.

Suprotno toplim bojama, hladne boje asociraju na vodu, led ili zemlju, a to su plava, zelena i ljubičasta te neke njihove izvedenice. Promatrajući te boje, kod čovjeka se stvara osjećaj smirenosti i opuštenosti.

Svatko od vas vjerojatno ima određenu boju kojoj je malo više naklonjen nego ostalima. Upravo ta boja oslikava vaš karakter. Naravno, boja ne može obuhvatiti cijelu sliku vašega karaktera, ali vam može puno otkriti.

Saznajte što vaša omiljena boja govori o vama:

BIJELA

Bijelu boju vole perfekcionisti. Oni koji žele najbolje za sebe, cijene čistoću bijele boje, odnosno njezinu savršenost i nevinost. U životu ih vode emocije.

ŽUTA

Žuta je omiljena boja praktičnih i ambicioznih osoba koje teže tome da budu lideri. To su obično veoma pričljive i optimistične osobe koje uživaju u društvu i zabavi.

NARANČASTA

Ljubitelji ove boje energični su i spontani entuzijasti. Omiljeni su u društvu, topli i željni avanture. Uživaju u slobodi i dinamici. Dobroćudni su i simpatični.

CRVENA

Crvena boja je boja strasti i seksipila. Obožavatelji ove boje uživaju u svakom danu i žive punim plućima. Preziru monotoniju, a osjećaje ne mogu zadržati u sebi, nego ih uvijek pokazuju.

PLAVA

Plava je najomiljenija boja na svijetu. Osobe koje su joj naklonjene obično su tradicionalne, smirene, iskrene i pouzdane. Ne vole se isticati.

LJUBIČASTA

Ovu smirujuću boju biraju emotivne i produhovljene osobe. Veliki romantičari i sanjari. Rado pomažu u zajednici. Jako im je važna emocionalna ispunjenost.

ZELENA

Zelena boja povezuje se s osobama koje vole prirodu i uživaju u onome što rade. Imaju veliku potrebu voljeti i biti voljene, a po naravi su miroljubive i smirene osobe.

SMEĐA

Osobe koje vole obiteljsku atmosferu naklonjene su smeđoj boji. Oni žele ugodan dom i smiren život. To su tople, druželjubive i duhovite osobe.

CRNA

Iako se izvana mogu činiti vrlo ozbiljnima i suzdržanima, ljubitelji ove boje nerijetko imaju uzburkane misli i osjećaje. No, ne boje se reakcija okoline.

Više

Duh i tijelo

Intenzitet svakog temperamenta i njihov omjer određuju psihički ustroj pojedinca.

Trendovi

Nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalna vremena u 2023. godinu donosi nalet optimizma i hrabrosti, potičući ekspresivnost i slobodu u svim njezinim oblicima.

Gastronomija

Nema ničeg slađeg nego nakon dobrog izlaska s nekolicinom svojih prijatelja otići nešto pojesti.

Duh i tijelo

Oči odaju naše raspoloženje, jesmo li sretni, tužni ili zabrinuti, a puno govore i o našoj osobnosti

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.