Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Koje su najromantičnije destinacije u Hrvatskoj?

Pogledamo li najromantičnije destinacije, vidimo da i žene i muškarci odabiru iste lokacije za uživanje sa svojom boljom polovicom.

Bliži nam se odlazak po čestitke, pokoju čokoladicu i cvijeće. Valentinovo je pred vratima, a nama je to odlična prilika da otkrijemo koji su najromantičniji gradovi u Hrvatskoj, tko od putnika najčešće putuje, a tko to sve plaća.

Proveli su istraživanje na temelju uzorka od čak 10,000 parova, a kao bazu podataka su rezervacijski sustav. Pogledali smo listu getbybus.com putnika koji putuju u paru i istražili koja se imena najčešće ponavljaju, gdje se i kada najčešće putuje.

Rezultati su pokazali da parovi najčešće putuju u Zagreb, Split, Zadar, Šibenik i Rijeku.

Pogledamo li najromantičnije destinacije, vidimo da i žene i muškarci odabiru iste lokacije za uživanje sa svojom boljom polovicom. Zagreb, Split i Zadar su najpopularnije destinacije za romantičan provod, s tim da žene nešto više preferiraju Split, a muškarci Zadar.

Muškarci preferiraju ljetna putovanja, dok žene preferiraju zimska. Najčešće se putuje u prosincu i kolovozu. Podatak koji nas je malo iznenadio jest da je upravo veljača mjesec u kojem se najmanje putuje! Čini se da Valentinovo najviše volimo slaviti kod kuće.

Valentinovo u Splitu

  • U Split najčešće putuju putnici imena Stipe i Ivana

Valentinovo u Zagrebu

  • U Zagreb najčešće putuju putnici imena Filip i Ana
  • Zagreb je najromantičniji grad u 2023. godini

Valentinovo u Zadru

  • U Zadar najčešće putuju putnici imena Ivan i Marija

Valentinovo u Šibeniku

  • U Šibenik najčešće putuju putnici imena Marko i Marija

Valentinovo u Rijeci

  • U Rijeku najčešće putuju putnici imena Tibor i Ana
Tko su najromantičniji Hrvati i Hrvatice?

Od ukupnog broja naših parova, najčešća imena putnica koja idu na romantična putovanja su Ana, Ivana i Marija. Među muškim imenima najviše se spominju Ivan, Marko i Josip.

S druge strane, ako pogledamo tko plaća putovanja, najromantičnije žene su Kristina, Ivana i Martina. Najromantičniji muškarci koji plaćaju najviše putovanja su Mario, Dominik i Bruno.

Uz to, zanimalo nas je još nešto – kojim ženama muškarci najčešće plaćaju putovanja, a kojim muškarcima žene najčešće plaćaju?

Muškarci najčešće plaćaju ženama koje se zovu Nika, Lana i Dora. S druge strane, žene najčešće poklanjaju putovanja Lovri, Davidu i Anti.

Tko Hrvaticama plaća putovanja?

Generalno, kada pogledamo tko najviše plaća putovanja, vidimo da 67% putovanja plaćaju žene, a 33% putovanja plaćaju muškarci.

Može se reći da su najčešće žene te koje organiziranju putovanja autobusom. Je li razlog tome to što žene više vole organizirati putovanja, to što su muškarci češće zaduženi za rezerviranje smještaja, ili nešto treće, možemo se samo pitati.

Više

Život u dvoje

Zamislite dan ispunjen iskrenim razgovorima, smijehom i, naravno, trenucima užitka bez digitalnih smetnji.

Suncokreti na oblacima

Mislila sam da je samoća često rezervirana za ljude koji su, kako mnogi vole reći – oštećeni (što god to značilo – svi smo...

Seks

Mnogo nas razmišlja o tome, a kako istraživanja pokazuju - jedan od pet parova je barem isprobao bondage, odnosno vezanje.

Drama Queen

Imate li i vi nekoga koga nikada nećete moći zaboraviti i pomalo se bojite reći to na glas?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.