Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Kolekcija za sve modno i ekološki osviještene pojedince

Havaianas modeli, veselog i kreativnog printa, često prikazuju šarenu floru i faunu Brazila.

Veliki broj ljudi, što svjesno što nesvjesno, zagađuje zrak i vodu svakodnevnim aktivnostima. Kao glavni zagađivači smatraju se automobili, tvornice i termoelektrane. Međutim, i pojedinci u velikoj mjeri doprinose zagađenju i uništavanju okoliša, a da toga nisu ni svjesni.

Ako ste odmah pomislili kako ne može učiniti puno, evo nekoliko stavki koje će vam promijeniti mišljenje.

Hodajte češće, vozite manje. Koristite proizvode napravljene od recikliranog materijala i tuširajte se umjesto da se kupate u kadi. Za kupanje vam je potrebno između 140 i 160 litara vode, a kod tuširanja samo 12 do 25 litara u minuti. Ako još zatvorite vodu dok se sapunate, na dobrom ste putu, jer ste uštedjeli još 50% bez investicije!

Jedite organski uzgojenu hranu i potrudite se da proizvodite manje otpada. Trošite manje električne energije.

I to je nešto, zar ne? Pored toga što ove promjene čuvaju okoliš, imaju i pozitivan učinak na vaše zdravlje i novčanik. 

Havaianas – prijatelj okoliša

Havaianas modeli, veselog i kreativnog printa, često prikazuju šarenu floru i faunu Brazila. Brend zbog svoje ljubavi i želje za očuvanjem okoliša, od 2004. godine, održava partnerstvo s ustanovama poput IPE – Instituta za ekološka istraživanja.

 U sklopu suradnje Havaianasice iz IPE kolekcije prikazuju raznolikost brazilskih šuma te divlje vrste koje postoje samo u brazilskom eko sustavu. Mnoge od vrsta prikazanih na printevima bile su predmet istraživanja na IPE institutu. Tako ove godine modele iz IPE kolekcije, izrađene od prirodne gume, krase 3 ugrožene životinjske vrste – preslatki majmun (Leontopithecus rosalia), šarena papiga Ara (Ara Chloropterus) te odvažni jaguar (Panthera Onca). Modele je dizajnirao talentirani brazilski ulični umjetnik i ljubitelj prirode Arlin Graff. Njegov vrhunski dizajn i viši cilj ove kolekcije čine ove modele iznimno poželjnim i „must have“ komadom za sve modno i ekološki osviještene pojedince.

Više od 21 godine, IPE je posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. Glavni cilj ove Havaianasove suradnje je podizanje svijesti o očuvanju okoliša kako bi zadržali njegovu ljepotu i sačuvali ga za buduće generacije. Od prodaje svakog para iz ovih kolekcija donira se 7% neto vrijednosti upravo u te svrhe.

Više

Moj dom

Zapamtite, otpad nije smeće, a male stvari dugoročno čine čuda.

Drama Queen

Kada smo "u pravu", ne možemo rasti.

Gastronomija

Povodom Svjetskog dana kave, danas, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Savjeti stručnjaka

Prema nekim istraživanjima, prosječna hrvatska četveročlana obitelj godišnje baci gotovo 300 kilograma hrane!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.