Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Koliko često mijenjate mišljenje?

Kada je riječ o velikim stvarima – planovima u karijeri, uvjerenjima i vrijednostima, nadama i težnjama – vjerojatno rijetko kada mijenjate mišljenje. To je obično dobra stvar. Dosljedni ste i pouzdani te ste spremni založiti se za ono u što vjerujete.

No, s vremena na vrijeme, ipak ćete se naći u situaciji u kojoj trebate promijeniti neko svoje mišljenje – a možda čak i ići protiv onoga što ste govorili svojim prijateljima, obitelji ili kolegama. I, vrlo često, u tome nema ništa loše. Zapravo, otvorenost uma i spremnost da promijenimo mišljenje neobično su važni u današnjem svijetu koji se tako brzo mijenja. U nastavku donosim tri situacije koje vas mogu potaknuti da promijenite svoje mišljenje.

Kada se stvarnost ne podudara s vašim očekivanjima

Ponekad ćete imati ideju koja se čini dobra, ali koja zapravo ne funkcionira u stvarnom životu. Možda ste već bili u sličnoj situaciji – mislili ste da je nešto dobro za vas, ali jednostavno nije funkcioniralo u praksi.

OK je promijeniti mišljenje kada vas realnost potiče da razmislite još jednom, bez obzira na to je li riječ o vašem poslovnom ili osobnom životu.

Kada prerastete neko uvjerenje ili ideju

Pretpostavljam da ste u mladosti čvrsto vjerovali u neke stvari u koje danas ne vjerujete. Imali ste fiksnu ideju o tome kako svijet treba funkcionirati. Većina nas je uspješno nadrasla svoja mladenačka uvjerenja, no ponekad se čini da nam je u odrasloj dobi to mnogo teže. Trebamo biti svjesni da cijelog života rastemo, mijenjamo se i učimo. Samo zato što već deset godina o nekoj temi imate isto mišljenje, ne znači da se tog mišljenja trebate držati zauvijek.

Kada se svijet oko vas promijeni

Živimo u vremenu nevjerojatno brzih promjena. Prije petnaestak godina, dial-up internet bio je standard – sada smo navikli na širokopojasnu bežičnu mrežu, ne samo kod kuće, već i u kafićima i na javnim prostorima. Brojne društvene platforme i aplikacije nastale su tek u posljednjem desetljeću.

Neizbježno je da se neke naše ideje i uvjerenja s vremenom trebaju mijenjati. Kao spisateljica pratim promjene u svijetu izdavaštva i shvaćam da ću možda trebati preispitati neke svoje stavove i ideje koje su prije deset godina zvučale savršeno.

Izvor: Possibility Change i poduzetnik.biz

Ne propustite

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Suncokreti na oblacima

Jesam li ja žena i supruga po njegovim parametrima da bih isto to mogla tražiti od njega?

Drama Queen

Očekivanja su zlo. Možda to znate i sami. Čine nas lošim, zlim, zajedljivim i zavidnim ljudima koji se guše u vlastitoj frustraciji.

Drama Queen

Iskrenost je postala opasna. Ugrožen si ako si iskren.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.