Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Koliko su nam odnosi važni?

Za razliku od toga, loši socijalni odnosi imaju obrnuti efekt te uzrokuju i zdravstvene probleme uzrokovane stresom iz bliskih nam odnosa.

Mi smo kao ljudi socijalna bića – odnosi su nam u životu važni. Dijelimo lijepe trenutke i podrška smo jedni drugima u teškim. Kvalitetni odnosi s bližnjima, bilo oni prijateljskog, rodbinskog ili poslovnog karaktera, povećavaju kvalitetu života.

Za razliku od toga, loši socijalni odnosi imaju obrnuti efekt te uzrokuju i zdravstvene probleme uzrokovane stresom iz bliskih nam odnosa.

Takvi odnosi su nezdravi, a u današnje vrijeme često ih nazivamo i “toksičnima”.
Osoba često zna da nešto nije u redu nakon provođenja vremena u takvom odnosu, međutim ne zna što učiniti ni kako se postaviti, a onda i izaći iz takvog odnosa.

U nezdravim odnosima često se svaki pokušaj promjene na bolje ili bijega negativno doživljava od strane toksične osobe: kažnjava se cinizmom, ironijom, manipulacijom ili uvredama. Druga osoba koja se osjeća kao žrtva ovakvog odnosa ima dojam da nešto nije u redu, ali istovremeno svaki pokušaj razgovora o tome krene u pogrešnom smjeru, pa se najčešće “predaje”.

Teško je izaći iz nezdravog odnosa, jer postoji nada da će ipak doživjeti nešto lijepo, kao što je to bilo u početku ili u sekvencama kroz vrijeme.

Uglavnom krug se zatvara i počinje ispočetka, ne razrješavajući ništa.
Kako izaći? Da, postoji put i način. Put povratka k sebi. A o tome više u radionici.
Budite s Body Empathy timom, Anom, Jane i Irenom i ovog četvrtka u 19 h na interaktivnoj online radionici na temu Kako nezdravi odnosi s drugima utječu na naše tijelo, zdravlje i život.

Prijavite se putem linka https://emotionstudio.com.hr/body-empathy/

Ako još niste, zapratite ih na Emotion Studio FacebookuInstagramu I YouTube-u.

Više

Život u dvoje

Preljubnike ne stvara nesretna veza nego - prilika.

Seks

Čini se kako je seks kao dobro vino koje postaje bolje što je starije.

Duh i tijelo

Odlučila sam ne vjerovati osjećajima, jer oni samo jesu, vjerovati ljubavi i slobodi koja je u meni i bez dvorane, bez oslonca na ikoga...

Duh i tijelo

Od malih nogu nam pričaju “Daj sve od sebe!”, “Budi najbolja što možeš biti”, “Budi samouvjerena, uspješna…”

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.