Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Uncategorized

Koliko su važne žene u sportu?

Koliko su zapravo važne žene u sportu i što bi ženskom svijetu donijela bolja pokrivenost ženskih sportskih događaja?

Ljubitelji sporta tijekom godine pogledaju stotine sportskih događaja u raznim natjecanjima. Po svojoj popularnosti prednjače nogomet, košarka, tenis i rukomet, a kada razmislimo o prijenosima utakmica i mečeva koje smo imali na televiziji, lako se može zaključiti da je više od 90% istih bilo u muškoj konkurenciji.

Upravo zato mnogi će dječaci i mlade muške osobe odrastati uz razne sportske idole i biti puno zainteresiraniji za sport, dok djevojčice tu priliku baš i nemaju. Naravno, i one mogu gledati muškarce u sportu te izvući neke važne lekcije, ali to jednostavno nije to. Upravo se zato postavlja pitanje koliko su zapravo važne žene u sportu i što bi ženskom svijetu donijela bolja pokrivenost ženskih sportskih događaja?

Više žena u odborima

Sportski svijet ima jako puno sličnosti s vođenjem različitih poslovanja i tvrtki. Iako postoje inicijative za povećanje broja žena u izvršnim odborima i na rukovodećim pozicijama, malo ih je u sportu, a one koje i jesu tamo, nisu toliko uspješne. Imati više žena u sportskim odborima vjerojatno bi dovelo do manje varanja i korupcije. To nije zato što žene krasi veća doza etike, već zato što žene lakše donose raznolikost. Što je raznolikost veća (ne samo u pogledu spola, već i kulture i porijekla), veća je kombinacija ideja i mišljenja. Odbor koji je raznolik neće se zadovoljiti statusom quo i neće se bojati postavljati pitanja i donositi prakse preispitivanja. Pokazalo se da korporativni odbori s više ženskih članova imaju bolji učinak te da su inovativniji i pokazuju veće cijene dionica, uz manji rizik od bankrota.

orlando lopac

Najvažnija lekcija

Medijska pokrivenost ženskog sporta uči žene i djevojčice koje odrastaju uz sportske uzore vrijednim lekcijama koje se mogu prenijeti u svakodnevni život, posebno na radnom mjestu.Najvažnija lekcija definitivno je da je sasvim u redu doživjeti neuspjeh u nečemu. Nemoguće je pronaći nešto u čemu smo dobri ako to nešto uopće ne probamo. Sport je jedna od onih stvari u kojima je neuspjeh kad-tad garantiran i na njega se ne gleda kao na smak svijeta. Neki će reći da poraz nosi puno više lekcija od pobjede i to je teško demantirati.

Samopouzdanje

Sport dokazano povećava samopouzdanje kod osoba. Moguće ga je steći čak i na jedan indirektan način samim gledanjem i poznavanjem igre. Najbolji primjer je predviđanje sportskih rezultata u kladionicama kao bet at home, gdje osoba može pokazati zavidnu dozu poznavanja sporta i njegove materije. Oni koji se sportom bave mogu to samopouzdanje podići na jednu višu razinu jer kao što vježba utječe na tijelo, isto tako utječe i na um, a on je ključan faktor svakog uspjeha.

Timski rad

Sport uči timskom radu, ali ne onom tipu timskog rada u kojem se svi neprestano slažu, već onom u kojem se posao obavlja na najbolji mogući način i nitko se ne boji progovoriti. Timski rad koji dolazi iz propitivanja mišljenja ljudi, svijesti o vlastitim slabostima i uvažavanja tuđih snaga jako je važan za sportski uspjeh, ali i uspjeh općenito. Kada je o timskim sportovima riječ, uspjeh bez timskog rada jednostavno ne postoji i to je njegova važna i neizbježna karakteristika.

Više

Budi fit

Aikido društvo Zagreb ulazi u četvrto desetljeće djelovanja (31 godina) i slavi besplatnim treninzima aikida za građane, 4.-27. rujna, u Kući aikida, Koturaška 1.

Zanimljivosti

Boris Hanžeković memorijal - WA Continental Tour Gold miting ove godine donosi čak tri dana vrhunske atletike.

Dobar posao

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Savjeti stručnjaka

Žene se često pitaju mogu li vježbati tijekom menstruacije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.