Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Koliko vremena provedete u shopping centru?

Znate li koliko vremena prosječna žena provede lutajući kakvim shopping centrom?

Znate li koliko vremena prosječna žena provede lutajući kakvim shopping centrom? Nevjerojatnih 25.184 sata. U prijevodu, prosječna dama tijekom života “baci” tri godine na shopping. Na svima dobro poznatu uzrečicu “samo da pogledam” odlazi 49 sati godišnje.

Dame još češće misle o shoppingu. Neke studije pokazuju da žene misle na kupnju onoliko koliko muškarci pomisle na seks. (Hm, bez komentara…) Tri četvrtine pripadnica nježnijeg spola pomisli na shopping svake minute, odnosno nevjerojatnih 950 puta dnevno. Ali, ne uzalud. Šopingholičarke, bar tako kažu, imaju manje bora nego dame koje ne vole kupovinu.

Kad se imaju u vidu ti podaci, ne iznenađuju trikovi kojima se trgovci služe. Dizajneri vjeruju da će žene kupovati više ako čuju svoje potpetice kako lupaju po podu. Zato nema tepiha, niti se biraju mekane površine koje ublažavaju zvuk udaraca. Važna je i glazba – što je laganijeg tempa, posjetitelji će sporije ići po dućanima i više će kupiti.

Pokretne stepenice u trgovačkim centrima nisu uopće slučajno baš tamo gdje jesu. Namjerno se postavljaju na mjesto koje će zahtijevati da obiđete što više dućana. Ulaže se i u namirnice. Što je hrana u centru bolja, to će posjetitelji ostati duže, i to kojih 20 % duže od prosječnih 80 minuta. A san svih šopingholičarki je centar u Dubaiju. Važi za najveći i najpoznatiji na svijetu i ima 1.200 dućana raspoređenih na više od milijun metara kvadratnih.

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Sve češće i češće izbjegavam gomile natiskanih ljudi, zatvorene i zadimljene prostore, abnormalne buke.

Trendovi

Odaberi 3 a plati samo 2 para u Planetu obuće, Svijetu Obuće i Planiki.

Trendovi

Popularni high street brand od 4. travnja na još jednoj lokaciji u Zagrebu.

Trendovi

Lisca prilikom kupnje trendi rublja daruje 70, 100 ili 150 kuna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.