Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Koliko znate o vitaminu C?

Vitamin C se smatra herojem sastojaka u našoj svakodnevici.

Vitamin C se smatra herojem sastojaka u našoj svakodnevici. Unosimo ga od ranog jutra, pijenjem čaše soka od naranče, uzimanjem vitaminskih dodataka, a i u slučaju skincare proizvoda jer sve više biramo barem jedan proizvod s tim sastojkom.

Naime, vitamin C igra puno uloga u našem tijelu – kao čisti antioksidant, neutralizirajući slobodne radikale, pomaže smanjiti stres koji nanosimo tijelu. Kada se radi o našoj koži, vitamin C je krucijalan za stvaranje i održavanje kolagena koji pomaže učvrstiti kožu i održati je mladom, a njegov ekstrakt posvjetljuje kože i smanjuje tamne mrlje.

Koliko je dobar vitamin C?

Istraživanja su pokazala da oni koji unose veću količinu vitamina C u tijelo imaju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti, djelomično zbog antioksidativnih svojstava, ali i zato što on smanjuje oksidativni stres (stanje u organizmu koje se javlja kada slobodni radikali nadvladaju mehanizam antioksidativne zaštite organizma).

Vitamin C može pomoći odgoditi ili spriječiti degeneraciju mišića koja dolazi s godinama (očne bolesti koje uzrokuju gubitak vida).

Briga za kožu

Dobro je poznato kako je vitamin C jedan od najmoćnijih antioksidanta u skincare industriji, a može se koristiti na sve tipove kože i tonove kože. Vitamin C igra veliku ulogu u pročišćavanju ili neutralizaciji reaktivnih vrsta kisika izazvane izlaganjem suncu, čime se smanjuje stres na staničnoj funkciji kože te je važno komponenta u održavanju kolagena.

Kraj njegove glavne funkcije, a to je da čini kožu zdravom, vitamin C jedan je od najpopularnijih aktivnih sastojaka u njezi kože. Djeluje tako da pomlađuje kožu, daje joj sjaj i izbjeljuje hiperpigmentacijske mrlje, pomaže pri posvjetljivanju kompleksa kože, smanjuje suhoću kože, jača obranu kože od UV oštećenja te smanjuje fine linije i bore kroz proizvodnju kolagena.

Pročitajte još

Zdravstveni karton

Mandarine su voće najmanje tretirano pesticidima, prskaju se samo jednom, ne mogu dugo stajati i zato je velika sreća prodati sav urod.

Savjeti i preporuke

Uspješnost novog i moćnog Skin Vit C suplementa već je potvrđena vidljivim rezultatima kad je riječ o borama i tonusu kože.

Zdravstveni karton

Vitamin C je jedna od najvažnijih tvari potrebna za rad imunološkog sustava.

Beauty report

Na oči ste stavljali hladne žlice, rekli su vam kako su također učinkovite hladne vrećice čaja od kamilice, zatim svi mogući korektori i kreme....

Advertisement