Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Komedija „Hiljadarka“ – film za koji se traži karta više

Široka publika ovu će komediju konačno imati prilike vidjeti i u hrvatskim kinima i to od četvrtka, 17. rujna.

Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, Nikola Kojo, Željko Pervan, Milutin Mima Karadžić… Ovo su samo neka od brojnih glumačkih imena koja se pojavljuju u novoj komediji hvaljenog redatelja Nenada Đurića – HILJADARKA.

Film „Hiljadarka“ svoju je pretpremijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Sarajevu, a o tome koliku je pozornost na sebe skrenuo kino najavom objavljenom prije dva mjeseca dovoljno govori podatak da se upravo za tu pretpremijernu projekciju tražila karta više i da je dvorana narodnog kazališta u Sarajevu bila i više nego ispunjena do kraja. Reakcije filmske struke i prvih gledatelja bile su izrazito pozitivne pa tako nakon pretpremijerne projekcije oni usko povezani s filmom nisu krili svoje oduševljenje. Glumica Aida Bukva koja u filmu tumači glavni ženski lik izjavila je da je „jako ponosna s filmom“, a profesor Mehmed Jahić kojemu je ovo bilo prvo glumačko iskustvo rekao je da je „film zadovoljio sve one zahtjeve koje su produkcija i redatelj stavili pred glumce“. Široka publika ovu će komediju konačno imati prilike vidjeti i u hrvatskim kinima i to od četvrtka, 17. rujna.

Komedija „Hiljadarka“ rađena je u bosansko-hercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj ko-produkciji. Radi se o vrlo ambicioznom projektu snimljenom prema originalnom scenariju uspješnog bosansko-hercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina.

Hiljadarka-fotografija2

Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović (Trifunović) koji prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio točno tamo gdje je njegov sada umirovljeni otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od tisuću dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov osobni fotograf (Pervan) uslikati za povijest.

U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoj osobni posjet Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče započet će avantura koju će pamtiti do kraja života.

[box style=”0″]

OSVOJITE NAGRADU

Cineplexx kina i She.hr poklanjaju 5 x 2 ulaznice za film HILJADARKA – Cineplexx kina u Zagrebu (Centar Kaptol, City Center one East) i Splitu (City Center one).

Ako ste u Splitu ili u Zagrebu, i želite li osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail naslova HILJADARKA, kontakt podatke, ime kina i grad u kojemu želite pogledati film na [email protected].

Vaše prijave primamo do 16. rujna 2015., točno u podne nakon čega ćemo unutar ovog članka objaviti imena dobitnika. Dobitnici svoje karte mogu iskoristiti u razdoblju od 17. do 27. rujna.

Dobitnici:

Borna Slunjski, Marija Jurić, Ivana Bokulić, Slaven Jurišić i Petra Jolić

[/box]

Više

Zanimljivosti

Film Drevna mišologija, priča priču o mišici Patti koja ima velike planove i snove koje želi ostvariti.

Zanimljivosti

Film koji je oduševio kino publiku pričom o naizgled običnoj britanskoj kućanici čiji je san posjedovati neodoljivu svečanu haljinu Christiana Diora uskoro stiže na...

Zanimljivosti

Ona je Amerikanka s talijanskim korijenima, a njen život je sve samo ne povezan s mafijaškim podzemljem.

Zanimljivosti

Zeleni tjedan počinje 22.4. pretpremijerom animiranog filma „Mavka: Čuvarica šume“

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.