Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Konferencija na kojoj su mnogi plakali

Doista me oduševila besprijekorna organizacija, iako sam jako kritična, nisam primijetila baš ništa što bih mogla nazvati lošim ili neprofesionalnim.

Inače kad čujem da je u Hrvatsku stigao još jedan projekt , licenca nekog stranog, odmah se „narogušim“ i sjetim svih reality show-ova, no TEDx od prvog održavanja u Zagrebu prati doista dobar glas. Vjerujem da je to dijelom i do organizatora Karla Matića koji to radi s toliko energije i posvećenosti da bi bilo doista neobično da ne uspije. Vidjevši da događanje traje čak pet sati već sam u glavi razradila joker varijante bijega i alternativnih sadržaja, no ostala sam do samog kraja i to iz totalnog gušta. Osam govornica obradilo je kroz 18-minutna izlaganja neku od bliskih im tema. Doista me oduševila besprijekorna organizacija, iako sam jako kritična, nisam primijetila baš ništa što bih mogla nazvati lošim ili neprofesionalnim.

Ne mogu reći da su me sva izlaganja oduševila, ali svih osam govornica bilo je doista autentično. Sve pohvale upućujem i mentorima koji su s njima radili, jer uvježbati ih, no pritom im „dozvoliti“ da ostanu „svoje“ veliko je umijeće. Između izlaganja pjevala je Hana Huljić, kći poznatog oca i prije njezinog nastupa toplo sam se nadala da nećemo slušati prepjev Jelene Rozge, no mlada glazbenica vrlo ugodnog glasa lijepo je otpjevala dvije strane skladbe, uz pijanističku pratnju i bila doista pravo osvježenje.

Prva govornica, Ivana Marasović iz udruge Kolajna ljubavi toliko nas je uvela u svoju priču o pomaganju dječici u Africi da su suze curile, ne samo meni nego i drugim sudionicama. Bilo bi super da su stale nakon prvog izlaganja, ali nije bilo tako. U sličnom tonu nastavila je Lejla Juranić, osnivačica projekta Are you Syrious i s puno emocija ispričala svoju priču o pomaganju izbjeglicama, e pa i tu sam cmizdrila, a do kraja je „zapaprila“ Nada Kaurin Knežević pa smo i tu onako potiho plakali.

Neda je sjajna žena koja ima svoju listu želja, sa sjajnim smislom za humor. Sve nas je digla na noge, otpjevala pjesmu Miše Kovača i totalno nas oduševila svojim stavom i optimizmom kojeg ima na hektolitre i bit će mi čast s njom popiti kavu.

Ella Dvornik bila je autentično milenijska – svojim gestama odmah me podsjetila na moju nećakinju i njezinu frendicu, napisala je čak na ruku i šalabahter, no i otkrila svoju dušu – bravo Ella! Nije jednostavno s nekim podijeliti svoje najdublje strahove, a naučila nas je da se treba usuditi i probati. Želim joj još puno prekrasnih putovanja i blogova.

elladvornik

Jedino izlaganje koje me zbunilo bilo je ono Diane Gluhak, koja je zapravo održala predavanje o prehrani i nekako mi se nije uklopila u cijelu priču. Bile su to korisne informacije, no bez inspiracije, osobnog doživljaja ili uzbuđenja koje sam osjetila slušajući ostale govornice.

Kako olakšati „friškim“gastro poduzetnicama ispričala nam je Josipa Bračanov, pametna mlada žena s odličnom Cooking Hub idejom, a Sanja Božić pozvala je mlade koji vole virtualan svijet da joj se jave.

I kako obično desert dolazi na kraju, oduševila me Meri Bauk, žena po čijim se, zamislite, FB statusima izvodi monodrama „Ja sam dama…“ Zgodno je da Meri još niti jednom niti pogledala tu monodramu, a i nije baš bila jako sretna na pozornici, nekako više voli pisati u svom „skrovištu“, no „poker face“ i duhovitost bile su dobitna kombinacija i dobila je veliki pljesak.

Kao poseban poklon za sve sudionike, organizator je na kraju sve iznenadio i izvođenjem spomenute monodrame koja je savršeno zaokružila ovo doista inspirativno događanje.

Martina Naletilić, koja je i odabrala govornice, sjajna mlada žena uz Karla Matića, organizatora s dugogodišnjim iskustvom i preostali tim, koji se pobrinuo i za „live stream“, namijenjen svima koji nisu mogli doći do svoje ulaznice, organizirali su sjajan event, upućujem im iskrene čestitke i veselimo se novom TEDx-u Zagreb, ovaj put u Lisinskom.

P.S. – Uopće ne sumnjam da će dvorana biti krcata!

Hana Klain

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.