Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Koristite li osvježivače prostora?

Zanimljivo je da tri od pet hrvatskih potrošača, njih 60,4%, koristi osvježivače prostora, što je više nego značajna razina korištenja.

Ljubitelji ste mirisnih svijeća i osvježivača zraka? Volite romantični ugođaj uz svijeće, u zagrljaju partnera? Pripazite!

Rezultati istraživanja su pokazali kako mirisi svijeća kod pojedinih osoba mogu izazvati simptome alergija. Simptomi su curenje i svrbež nosa, kihanje, ali i napadaji astme. Znanstvenici tvrde kako mirisne svijeće i električni mirisi za prostor mogu sadržavati stotine kemikalija štetnih za organizam, uključujući i ozloglašene ftalate koji mogu uzrokovati urođene mane i reproduktivne probleme.

Stručnjaci nam savjetuju redovito provjetravanje stana, a ne “maskiranje” neugodnih mirisa potencijalno opasnim proizvodima koji sadrže štetne kemikalije.

Sam svoj majstor

Ali, priroda je tu, uvijek uz nas. Za ugodnu zimsku atmosferu i injekciju energije, sodi bikarboni dodajte nekoliko kapljica eteričnog ulja naranče i cimeta te kapljicu, dvije eteričnog ulja crnog papra. Jedno jednostavno rješenje, a zdravo i tu na dohvat ruke, u svakoj kuhinji.

Upotrijebite bilo kakvu staklenu posudu te bez obzira na oblik i veličinu i uživajte u prekrasnoj mješavini mirisa.

potpourri-878073_1920

Istraživanje u Hrvata

Zanimljivo je da tri od pet hrvatskih potrošača, točnije njih 60,4%, koristi osvježivače prostora, što je više nego značajna razina korištenja. Manjina od 39,6% potrošača pak ističe da ne koristi ove proizvode u svojim stanovima, kućama ili automobilima.

Osvježivači u spreju uvjerljivo su najpopularnija vrsta osvježivača prostora jer ih koristi natpolovična većina od 52,5% sudionika istraživanja. Vrijedne, ali ipak daleko manje udjele od vodeće vrste, imaju i mirisne svijeće s 18,9% te mirisi za automobile s 11,1%.

Na začelju su automatski osvježivači (6%), tekući osvježivači (3,8%), električni osvježivači (3,6%), osvježivači u gelu (2,7%) te mirisne vrećice (0,3%), dok na ostale vrste osvježivača prostora otpada 1,1% udjela.

mirisi lavanda

Lavanda je na vrhu preferiranih mirisa koju koristi trećina potrošača (32,4%). Nisu daleko ni vanilija s 23% i miris cvijeća s 22,4% udjela, dok su nešto manje popularni aromatični mirisi (sandalovina, cimet i dr.) s 13,6% te miris voća sa 7,3% udjela.

Istraživanje je provedeno tijekom prosinca 2015. godine na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Republike Hrvatske starijih od 15 godina.

Ne propustite

Moj dom

Kako bi se riješili neugodnih mirisa ili ih barem ublažili pokušajte s nekoliko jednostavnih trikova koji doista djeluju.

Beauty report

Mekano, čisto, autentično i naprosto „hyggelig“ – tako miriše s.Oliver SO PURE.

Beauty report

Otkrijte svoju unutrašnju vatru uz zadivljujući blend novih Avonovih mirisa za nju i njega – „Attraction Awaken“.

Moj dom

Miris ima moć da vam poboljša raspoloženje, pomogne opustiti se nakon stresnog dana i vratiti energiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.