Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Kosa u doba korone

Jesi li i ti jedna od tisuće žena trenutno zatočena u stanu i više ne znaš što bi radila?

Jesi li i ti jedna od tisuće žena trenutno zatočena u stanu i više ne znaš što bi radila? Je l’ ti opsesija postalo gledanje u ogledalo u analiziranje koliko milimetara su ti narasle šiške ili koliko ti se ovog jutra vidi izrast?

Ne ovo nije reklama za Mr.Mišićavko, koji će energično reći: “Ali ja sam tu i tvojim brigama je došao kraj!”, bar ne danas i sljedećih dva tjedna.

Sorry!

Znam, emotivna veze tebe i tvoje kose je nemjerljiva, naučio sam to zadnjih 20 godina otkad imam svoj salon. Pola tona tamnija ili pola centimetra kraća, drama.

Šalim se! Ako se itko može pohvaliti svojim predivnim klijenticama, koje ubrzo postaju frendice, to sam ja.

Danas si to možda i ti!

Kao profesionalac, razumijem te. Razumijem da se u ova protekla dva tjedna svašta dogodilo u i na tvojoj glavi. Taj izrast tamne prirodne kose ili prekrasnih sijedih se već polako vidi, kužim. Šiške sad već bockaju preko trepavica, kužim. Svako jutro se rađa neka nova ideja za promjenom, a do frizera je nemoguće doći, kužim.

Mr.Frizer je tu! (Opaska na reklamu Mr.Mišićavko.)

Idemo redom. Što se može učiniti u kućnoj radinosti?!

Za početak, možeš obojiti izrast (da, sama, ili tvoja sestra ili dečko ili muž ). Ako uspiješ otići u dućan, potraži boju za kosu koja je najsličnija zadnjem rezultatu, koji ti si dobila kod zadnjeg bojanja u salonu. Moj savjet, uzmi malo prirodniju i hladniju nijansu. Čak i ako ne pogodiš boju, bar ti izrast neće biti presvijetao u odnosu na prijašnju.

Dakle, ako trenutno imaš zlatnu boju kose, kupi neku prirodniju nijansu. Ako si bakrena, kupi zlatnu. Ako si crvenokosa, vjerujem da ćeš se lako snaći. Ako si kojim slučajem plavuša, gospođo vratite se u karantenu, ponavljam, vratite se u karantenu.

Ok, kupila si boju (nadam se neku skuplju, koliko para toliko i muzike), pomiješaj sve komponente i nanesi boju samo na izrast. Ponavljam, samo na izrast! Razvijanje boje traje od 35 do 45 minuta. Operi kosu! Savjet, boju nanesi samo na vidljivi dio izrasta, nikako na prethodno bojanu kosu. Znam da se ovo neće svidjeti mojim kolegicama i kolegama, ali cilj ne bira sredstva!

A što ćemo sa šiškama? Ovako, prvo odloži hladno oruđe (škare). Poslušaj me! Nikako ne šišaj kosi dok je mokra!

Je l’ moram ponoviti? Nikako ne…

OK. Šiške se šišaju prije pranja ili nakon feniranja. Uzmi neke tupe škare ( škarice, nožice, makazice), i polako sjeckaj rub šiški, kao kad miš jede sir. Nikako ne radi hrabre poteze, kao mi u salonu (iako i mi ponekad budemo prehrabri). Odreži prvih pola centimetra  ženskog, ne muškog i ne frizerskog), pa ako je potrebno ponovi.

Ako imaš šiške koje idu u stranu, počešljaj ih prema kraćoj strani i učini kako sam već napisao.

Ako imaš “zavjese”, znaš one šiške koje idu lijevo i desno. Počešljaj i skupi ih iznad nosa, i polako sjeckaj.

A što ćemo sa suhom kosom i vrhovima? Prvo, ulje i jaja na tavicu, zatim majonezu na kruh. Vrijeme je da razumijemo mit o “maski za kosu iz kućne radinosti”. Taj mišung zaista neće nahraniti tvoju kosu. Zamastiti, da! U dućanima se prodaju maske za kosu, koje su fakat boje od uljejajamajonezamaske!

Da bi one odradile svoj posao, potrebno ih je držati na svježe opranoj kosi duže od 10 minuta (po mogućnosti kosu pokriti nekom vrećicom i ručnikom, da ugrije masku).

Mislim da će ovo biti dovoljno savjeta za sljedeća dva-tri tjedna, kad se opet vidimo u salonima. Naručite se što prije, znate da će biti gužva.

Vaš Mr.Frizer

(autor poznat redakciji)

Više

Trendovi

Kalmar Hair & Skin Boutique, već poznata i omiljena oaza u kojoj kao da vrijeme stane pri samom ulasku, njeguje posebnu holističku filozofiju i...

Savjeti i preporuke

Kelual DS linija primjenjuje se kao potporna njega vlasištu sklonom seboroičnom dermatitisu.

Savjeti i preporuke

Nerijetko nas gubitak kose, posebice ako ga mjesecima primjećujemo, zabrinjava.

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o boji kose, postoje osobe koje vole eksperimentirati, a postoje i oni koji vole igrati na sigurno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.