Koza – najbrutalniji član ekipe

Po danu dizajner, po noći komičar – karijeru stand up komičara započeo je u jesen 2006. godine na maloj pozornici kluba Purgeraj, nakon čega na poziv komičara iz tadašnje skupine Sve 5 nastupa kao njihov gost u redovnim večerima po klubovima u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske.

Danas je Tomislav Kozačinski Koza dio najpopularnijeg kolektiva u gradu – LAJNAP Comedy – u sklopu kojeg će nastupiti s izvedbom “Best of LAJNAP 2019” 13. rujna 2019. u Lisinskom.

Za Kozu kažu da je najbrutalniji član ekipe – je li to istina, provjerite sami već ove jeseni. Poznato je da se za njihove nastupe uvijek se traži ulaznica više – zato vi svoje mjesto osigurajte na vrijeme.

Možeš li ukratko predstaviti sebe i Lajnap?

Lajnap je zajednički projekt koji smo pokrenuli kako bi realizirali plan promicanja kvalitetnog klupskog stand-upa u Hrvatskoj. Između nas je preko 50 godina stand upa. Privilegija je biti dio ove ekipe i nasmijavati ljude diljem države.

Kakva je razlika između hrvatskog i britanskog humora?

Britanski humor je “suh”, puno više prožet sarkazmom dok smo mi puno direktniji i na moje iznenađenje – daleko elokventniji u nekim stvarima.

Pišući materijal na oba jezika, moram priznati da više cijenim naš jezik i male stvari, poput deminutiva koje u engleskom nedostaju.

Planiraš se vratiti u Hrvatsku ili možda stand up karijeru graditi u Engleskoj?

Trenutno nemam planova vratiti se živjeti u Hrvatsku. Često letim zbog posla i obitelji pa tako koristim svaku priliku da zabavim našu publiku, no to je za sada to.

Scena u Engleskoj je puno drugačija nego kod nas, ipak je to kolijevka stand up komedije, tako da je komičara stvarno puno iz cijelog svijeta, nastupam kada imam vremena i ukaže mi se prilika, no za sada ne ganjam aktivno stand-up karijeru ovdje.

Što publika može očekivati od Lisinskog?

Kao i prošle godine – najbolje od nas od protekle sezone. Za ljude koji nas prate redovito to znači vrhunski show s njihovim najdražim forama, a za ljude koji će nas tek sada imati priliku vidjeti, ovo je idealna prilika da se razuvjere da je domaći humor i više nego dostojan velike pozornice, i ako je suditi po proteklim reakcijama, ovo će biti prvi od mnogih nastupa na koje će doći tijekom iduće sezone.

Pozovi publiku u Lisinski!

Ako ste tražili dobar izgovor da se maknete iz kuće, a da nije prosvjed – ovo je prilika!
Nažalost – prosvjedovati možete uvijek. Ovo je samo jednom.