Koža voli wellness!

Terme Tuhelj i stručan wellness tim znaju se nositi s lošim utjecajem hladnog vremena, zato svojim gostima preporučuju posebne tretmane i programe.

Tijekom zime, centralno grijanje, suh zrak, svakodnevna tuširanja sapunima i šamponima uz vodu obogaćenu klorom utječu vrlo nepovoljno na našu kožu i dovode do pojave peckanja, jakog svrbeža, zatezanja, manjeg ili jačeg ljuskanja na površini, uz razvoj crvenila i grubosti. Sve te vidljive promjene uz svrbež i iritaciju, nastaju nakon oštećenja zaštitnog hidrolipidnog sloja kože tijela i lica.

Visećeljubačke-saune

Kroz zimski period preporučujemo tjedni posjet Svijetu sauna ili 2 x mjesečni posjet SPAeVITA centru.

U mjesecu siječnju posebno preporučuju tretman za muškarce i žene s malachite koncentratom. Ekstrakt kamena malahita pomaže koži koja je osjetljiva i sklona crvenilu. Umiruje iritiranu kožu i vraća ju u ravnotežu. Isto tako, u svoj tjedni raspored stavite saunanje gdje će vam topli zrak sauna i mirisi aromatičnog ulja, uvelike pomoći prilikom jačanja imuniteta i borbi protiv prehlade.

U Svijetu sauna pripremili su i posebne dnevne sauna programe kao i poseban ladies day utorkom gdje je dan rezerviran samo za žensku populaciju. U mjesecu siječnju, preporučuju program medom i mlijekom za posebnu regeneraciju kože. Između saunanja, popite čaj u wellness baru ili vodu s dodatkom voća.

Svijetsauna-programtermalnimbaltom

Ako svojem wellness danu, dodate još i plivanje u ljekovitoj termalnoj vodi, vaš organizam će biti zahvalan. Na Vodenom planetu Terma Tuhelj pripremili su i velik broj aktivnosti u vodi kao što su vježbe s fizioterapuetom, vježbe s rekvizitima, ai chi tehniku vježbanja, plesni vodeni aquaaerobic…, a ako vam ipak volite samostalno istraživanje bazena, prepustite se plivanju u 25 m plivačkom bazenu.

Pustite mašti na volju, osmislite sami svoj wellness dan i ponesite kući neku zdravu naviku.