Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Kraj vječnoj borbi s ubodima insekata

Dezodorans, med i pasta za zube smanjuju iritaciju

Ubod komarca ili ugriz nekog drugog insekta može vam uništiti romantičnu ljetnu večer. Nitko ne uživa u iritantnoj svrbeži koja zna trajati i do nekoliko dana. Prije nego predate bitku s ljetnim grabežljivcima pročitajte nekoliko naših savjeta.

Med

Med je prirodni antiseptik, stoga ga možete slobodno koristiti kao sredstvo za smirivanje iritacije. Međutim, imajte na umu da ovu metodu možete primjenjivati samo u zatvorenom prostoru jer će na otvorenom ona privući samo još više kukaca.

Aloe vera

Gel na bazi aloe vere djeluje slično antibiotiku koji izvlači upalu, hladi te smanjuje iritaciju.

gelSoda bikarbona

Ovaj čudesni bijeli prah možete koristi u čišćenju kućanstva, izbjeljivanju zubi, smanjenju kiselosti organizama, ali i u rješavanju uboda. Naime, soda bikarbona sadrži alkalnu komponentu koja neutralizira ph balans kože, a tapkanje sode na mjesto uboda smanjuje upalu i svrbež.

Pasta za zube

Mentol iz paste za zube hladi kožu, a za uklanjanje iritacije i crvenila dovoljno je malo paste nanijeti na mjesto uboda i držati dok se smjesa ne osuši.

Led

Želite li smanjiti mogućnost oticanja poslužite se kockom leda koja će nadraženom mjestu pružiti izniman osjećaj ugode.

ledDezodorans

Kao spas u zadnji čas može vam poslužiti i dezodorans. Naime, aluminij klorid koji se nalazi u njemu izvući će vlažnost i otrove iz mjesta uboda.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Yoga face kao koncept, razvio se zbog spoznaje o vezi između napetosti mišića lica i stvaranja bora te opuštanja mišića i blagotvornog učinka na...

Beauty report

Prije nego li se prepustite putovanjima i godišnjim odmorima, pružite svojoj kosi, koži i noktima fenomenalnu njegu. Kalmar Hair & Skin Boutique je mjesto...

Beauty report

Nepravilne pigmentacije, iritacije, opekline i prerano starenje bude svijest o važnosti učinkovitih metoda zaštite od UV zračenja.

Savjeti stručnjaka

Zamislite da imate 60 kilograma, a popijete 180 litara vode? Nemoguće, naravno. Ovo je ujedno i jedina zanimljivost o komarcima zbog koje im se,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.