Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Krav Maga Hrvatska radionicama samoobrane podiže svijest o nasilju nad ženama i uči ih kako se zaštititi

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Krav Maga Hrvatska organizirala je pokaznu vježbu samoobrane u sklopu projekta #BeSafe.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Krav Maga Hrvatska organizirala je pokaznu vježbu samoobrane u sklopu projekta #BeSafe. Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neki oblik nasilja. Najčešći napadi na žene, počinjeni su od strane poznatih napadača poput partnera i bivših partnera. Nažalost, žene često doživljavaju pokušaj razbojništva ili seksualnih napada. Iz ovih bi razloga žene trebale imati barem osnovno znanje samoobrane. Najpopularnija metoda je Krav Maga koja obučava kako izbjeći, predvidjeti i spriječiti bilo koju vrstu nasilja i sukoba.

Kako bismo dodatno doprinijeli prevenciji nasilja nad ženama i edukaciji šire populacije, organizirali smo projekt #BeSafe tijekom cijelog studenoga. Besplatni su to trening seminari kroz koje želimo ženama pružiti osnovno znanje samoobrane, ali i onog još važnijeg: znanje o prepoznavanju, prevenciji, ranoj reakciji i neutralizaciji kada se nađemo u neželjenom sukobu. Već kroz zagrijavanje koristimo specifične setove vježbi  i protokole kako bismo se fizički i mentalno pripremili za trening. Potom odrađujemo tehnike samoobrane koje uključuju i taktička postupanja, a sve to prati i neizostavni kondicijski dio koji utječe na snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Tehnike se brzo uče, vrlo su jednostavne i lako primjenjive. Poučavamo obranu od najčešćih situacija u kojima se žene mogu naći, poput pokušaja udaraca ili opasnih hvatova za ruku, kosu ili vrat. Na seminare nam najčešće dolaze studentice i zaposlene žene koje žele naučiti korake za uspješnu prevenciju napada, donositi odluke pod stresom, ali i prepoznati rane znakove konflikta te otkriti što mogu učiniti za vlastitu sigurnost“, istaknula je Irena Isomura, instruktorica i voditeljica ženskog ogranka Krav Maga Hrvatska.

Treninzi se provode u 13 gradova na više od 30 lokacija, a sudjeluju žene neovisno o predznanju, kondiciji ili formi. Provode ih licencirani treneri, koji osim redovne instruktorske edukacije imaju završenu specijalizaciju.

Žene kroz trening upoznaju svoje prednosti i mogućnosti. Uče kako rješavati stresne situacije što im daje sigurnost i mentalnu spremnost u svakodnevnim izazovima, ali i izravno utječe na jačanje njihova stava, ponašanja i samopouzdanja. I sama sam se u početku zainteresirala za Krav Magu kako bih naučila prepoznati signale opasnosti, reagirati brzo i instinktivno u slučaju napada. Znanje koje sam stekla kroz sve ove godine koliko održavamo radionice samoobrane i dalje s velikim entuzijazmom prenosim na polaznice kako bismo zajedničkim snagama proaktivno odgovorili na potencijalne napade i nasilje koje moramo osvijestiti kao društvo“, zaključila je Isomura.

Do sada su besplatne trening seminare pohađale tisuće žena.  Projekt  #BeSafe ovog se mjeseca provodi na pet zagrebačkih lokacija, u Ivanić-Gradu, Čakovcu, Koprivnici, Splitu i Osijeku. Ostalo je još slobodnih mjesta ovoga vikenda, stoga se sve zainteresirane polaznice mogu prijaviti na službenoj stranici krav-maga.hr.

Više

Beauty report

Svaki sastojak Dnevne kreme s marelicom promiče zdravlje i vitalnost kože.

Zanimljivosti

WOLF konferencija sa svojim trećim izdanjem, čvrsto se etablirala kao platforma koja slavi i promiče postignuća žena u raznim industrijama.

Fashion report

Tradicionalne japanke i popularne natikače sada su obavijene sintetičkim krznom, čineći ih idealnim partnerima za održavanje topline i udobnosti stopala tijekom hladnih mjeseci.

Suncokreti na oblacima

Zašto se i dalje baviti bivšim partnerima koji ih više gotovo niti ne doživljavaju, osim u segmentima u kojim moraju, tipa, zajednička djeca?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.