Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Kreativno izražavanje na 17. Špancirfestu

Špancirfest kao glavni turistički proizvod mnogo je više od velike i uspješne manifestacije.

Najavljeno 17. izdanje popularnog Špancirfesta, koji će ove godine u potpunosti biti u znaku kreativnosti.

S obzirom na stratešku usmjerenost Varaždina prema turizmu, Špancirfest kao glavni turistički proizvod mnogo je više od velike i uspješne manifestacije. On je nositelj gospodarskih aktivnosti, poticatelj razvoja turističke i ugostiteljske ponude, ali i katalizator promjena i inovacija.

Nova tržišna niša

Svojom sadržajnom raznolikošću, neraskidivom povezanošću s Varaždinom i stalnim, osmišljenim i sustavnim promjenama i nadogradnjama, Špancirfest je izgrađen u važan, izuzetno vrijedan i dugovječan turistički brend, neusporediv s bilo kojom drugom manifestacijom ili festivalom. Špancirfest je stvorio novu tržišnu nišu, u kojoj za sada stanuje sam.

“Ovo je jedna poruka kojom želimo ukazati na važnost kreativnosti i kreativne industrije. Ovo je i poziv svim Varžadincima da sudjeluju na Špancirfestu. Već samo i svojim dolaskom, sudjelovanjem u programima koji će biti interaktivni, od kreativnih radionica, drugih oblika kreativnog stvaralaštva i kreativne zabave, svatko će moći izraziti svoju kreativnost”, ističe Branka Tropp, direktorica TZ Grada Varaždina.

Kreativno izražavanje

Iako se ova ideja sustavno razvija već nekoliko godina, Špancirfest 2015. bit će prvi koji će kreativnost imati u svojoj srži. Stoga je ove godine odabran i novi moto – Pokreni svoju kreativnost, kao simbol smjera u kojem će se festival kretati u budućnosti. Tako su ove godine partneri Špancirfesta Rendez – vous festival Francuske u Hrvatskoj, potomHrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI), nadalje Arhitektonski fakultet Zagreb, Akademija likovnih umjetnosti, kao i Tekstilno-tehnološki fakultet.

Usku ulicu tako će napuniti 30 mladih umjetnka iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, održavat će se niz kreativnih radionica u suradnji s HKKKI-em, dok će studenti Arhitektonskog fakulteta održati radionicu Akupunkture grada u sklopu koje će kreirati novi izgled i identitet novog trga u Varaždinu. Tu je naravno i Park kreative, koji je postao prava “meka” za sve, kako za djecu tako i za njihove roditelje, koji uživaju u njemu.

Kreativno izražavanje na Špancirfestu - Edo Maajka glazbeni gost
Edo Maajka nastupa 29. kolovoza

Bogat glazbeni program

Glazbeni program Špancirfesta će u 2015. biti još bogatiji i zanimljiviji. Pozornica Stari grad će tako i dalje donijeti kombinaciju velikih, svjetskih glazbenih zvijezdi te najznačajnijih regionalnih bendova i izvođača.

Mando Diao, Parov Stelar Band, Gogol Bordelo, Dubioza kolektiv, Bajaga & Instruktori, S.A.R.S. i Edo Maajka zvučna su noseća imena.

Na Stančićevom trgu će nastupiti Pankrti, Dzabmo Agusevi Orcherstra, Rambo Amadeus, Detour i brojni drugi, a posebna “poslastica” bit će pozornica na novoj lokaciji, vile Bedeković, na kojoj će nastupati Maksim Mrvica, Darko Rundek, Massimo i Matija Dedić, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, Josipa Lisac i Amira Medunjanin.

Kompletan program i najnovije vijesti o ovogodišnjem Špancirfestu možete pronaći i pratiti na službenoj STRANICI FESTIVALA.

Izvor: www.spancirfest.com

Ne propustite

Kultura

Uplatili ste putovanje, odbrojili s nestrpljenjem dane do polaska i konačno sjeli u bus. Oko vrata ste stavili jastučić za spavanje i namjestili se...

Dobar posao

Željka Barišić Pulig ravnateljica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prva je žena u povijesti zagrebačkog HNK na ovoj čelnoj poziciji.

Drama Queen

Počinju predizborna obećanja koja, od stoljeća sedmog, idu pogoditi u srce svakog pravog Hrvata.

Suncokreti na oblacima

Nema mi gore nego kad me u usranom periodu života, a svi ih imamo, netko pita kako sam?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.