Kruške, jabuke, banane u modi i kuhinji!

Kakva je veza između mode i hrane? Velika! Posebno ukoliko pričamo o jabukama, kruškama, jagodama, bananama kao građama tijela i voću koje svojom aromom savršeno koketira slanim i slatkim delicijama.

U srijedu je u sklopu Dana Vitalnosti by Kotanyi održana modna radionica na temu – Budimo sretne u svojem tijelu kruške, jabuke, banane… by Alma Premerl Zoko. Almini savjeti kako odabrati građu tijela, naglasiti najbolje na odabirom idealnih krojeva, boja i modnih detalja oplemenio je kuhar Dario Lide koji je upravo kruške i jabuke koristio u spremanju juhe, rižota, pice, slastica…

kotany1Moda je davno izašla iz okvira čiste potrebe za prekrivanjem tijela. Ona je sve što nas okružuje, pa se često nađemo u modnim razgovorima na temu odabira idealnog odjevnog predmeta, pripadajućih detalja i na kraju onoga što nas čini dugovječnima, lijepim i vitkim. Hrana je upravo to… Jako sam sretna što sam sa svojim modnim savjetima sudjelovala u Danima vitalnosti by Kotanyi čiji su začini postali modno-kulinarski imperativi u kuhinjama mnogih žena. Rezultat? Začini djeluju na našu ljepotu, vitkost, kreativnost!” – rekla je Alma.

U savršen spoj mode i kulinarstva uvjerila se i proslavljena glumica Nada Abrus koja je uživala u činjenici kako je građe tijela ‘pješčani sat’ što joj omogućuje nesmetano kombiniranje modnih noviteta ali i krojeva koje želi. Uz  modne savjete Nada je usvojila i kulinarske – naučila je kako na brzinu pripremiti picu s jabukama, kako u pauzi napornog dana napraviti krepku juhu s kruškama i jabukama…

P3091852

 

Baš sam uživala na ovom ženskom druženju! Uvijek je super naučiti nešto novo i uvjeriti se kako ne postoje jasna pravila kojih se trebamo držati. I u modi i u kuhinji vrijede ista pravila- opuštenost je ključ uspjeha!” – komentirala je Nada.