Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

„Kunem se životom“ fenomenalan je triler o tajnama triju žena

„Kunem se životom“ knjiga je u koju je najbolje zaroniti bez ikakvih saznanja o čemu se točno radi.

Iako britanska autorica Sarah Pinborough iza sebe ima preko dvadeset objavljenih naslova, kod nas je postala poznata tek prijevodom svojeg prvog trilera „Ne vjeruj svojim očima“. Ta je knjiga oduševila mnoge, a mnoge je i zaprepastila svojim neočekivanim završetkom. Naravno, brojne je čitatelje i naljutila, a to je samo dokaz originalnosti i kvalitete.

Većina se psihotrilera ponosi brojnim prevratima koji uključuju i onaj najvažniji – kraj što će sve prijašnje događaje okrenuti naglavce. E sad, većina ih uspijeva u tome, što je i jedna od tajni popularnosti žanra, ali rijetko koji će to učiniti na šokantan način poput onog u „Ne vjeruj svojim očima“. Autorica je svoje pero izbrusila u brojnim žanrovima, uključujući u svoje romane brojne nadnaravne elemente, a tako je (ili možda nije, provjerite sami) učinila i u žanru trilera.

Nedavno je objavljen i Sarin drugi kriminalistički roman. Očekivanja su bila, možemo to slobodno tako reći, astronomska. No budući da se radi o karakternoj spisateljici koja nije „poni s jednim trikom“, „Kunem se životom“ još je jedan trijumf vrlo mračne srži.

Pinborough je moderna žena u svakom smislu. Potpuno je samostalna u svojem razmišljanju, te isto tako dovoljno hrabra kako bi ga mogla podržati. Kao takva, sposobna je stvoriti ženske likove čije su tajne toliko mračne da samo ta spoznaja – a autorica ih nagovijesti već u početku – drži čitatelja budnim u svakom smislu.

Ovim se novim romanom opet posvetila ženskim pričama našeg doba, no ovoga su puta tri glavne junakinje priče: Lisa, Ava i Marilyn. Poglavlja se izmjenjuju iz perspektive svake od njih i čini se da barem jedna (ili sve tri?) skriva od čitatelja neku važnu istinu. Tako čitanje prve trećine knjige provodimo pokušavajući odrediti na čiju ćemo stranu stati, što je dosta zabavno, ali i uznemirujuće – točno kako si je autorica zamislila.

Lisa je samohrana majka koja je, kako doznajemo, u prošlosti proživjela vrlo ružnu vezu. Osim toga, opsjeda je smrt njezinog prvog djeteta. Ava je Lisina kći, sada u svojim tinejdžerskim godinama i čini uobičajene stvari: puno izlazi opijajući se s društvom te izlažući potencijalno opasnim ljubavno-seksualnim izazovima. Lisina kolegica s posla, Marilyn, naizgled živi savršenim životom. No, kako to biva u pričama ovoga tipa, njezin muž sasvim je drugačija osoba od one kakovom se prikazuje te imamo priliku svjedočiti postepenom razotkrivanju mračne podloge njezina života.

„Kunem se životom“ knjiga je u koju je najbolje zaroniti bez ikakvih saznanja o čemu se točno radi. Dovoljno je prepustiti se varljivo jednostavnom (čak zaigranom) i pristupačnom stilu koji je začinjen sitnicama što priču trenutačno smještaju u područje urbane jeze. Ovo je roman o okrutnosti u pozadini naših života, o ženskom prijateljstvu koje je, koliko god da je vrijedno, nerijetko i vrlo toksično, te o odnosu majke i kćeri u svijetu u kojem im uporište izmiče bez obzira na trud kojim ga žele zadržati na mjestu. (Egmont, 99,00 kn)

[box style=”0″]

Knjiga čeka svoju novu vlasnicu.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #kunemse
  2. Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  3. Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu, tagirati frendice,
  4. Općenito, podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 21. prosinca, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Nada Milivojević.

[/box]

Pročitajte još

She Book Club

Ane Riel, 1971., danska spisateljica, autorica četiri romana. Prva su joj tri romana donijela sedam nagrada i dvanaest nominacija u Danskoj i inozemstvu. Debitirala...

Događanja

Marijanu je teško predstaviti u jednoj rečenici. Za mene će ona uvijek biti zblajhana partijanerica, ali i spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica... 

She Book Club

Triler Poslušna žena donosi briljantno napisanu priču o izdaji i obmani, ali i ljubavi i opraštanju. Šokantan, uzbudljiv i potpuno nepredvidiv, zaokupit će vas...

She Book Club

Nakladnička kuća Znanje i dalje punom parom priprema nove poslastice za ljubitelje dobre knjige.

Advertisement