Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Kupanje s mjesečnicom – da ili ne?

Gotovo svaka žena se barem jednom pitala smije li se okupati u moru ili rijeci za vrijeme mjesečnice.

Gotovo svaka žena se barem jednom pitala smije li se okupati u moru ili rijeci za vrijeme mjesečnice.

Mnoge žene nemaju sreće jer ih mjesečnica zatekne baš za vrijeme godišnjeg odmora kada se nalaze na obali. Mnoge od njih tada propuštaju kupanje, iako to i nije opasno koliko neki misle. Samo kupanje ipak nije nikakav problem, ako se slijede određena pravila.

Najbolje je poslušati savjete stručnjaka, pa vam mi donosimo neke koje nam je otkrila dr. Maja Gudelj, specijalistica ginekologije u Poliklinici Ginecej.

“Vrijeme menstruacije je psihosomatski i imunološki veoma osjetljivo razdoblje. Menstruacijsko krvarenje je uzrokovano naglim padom estrogena i progesterona te je na izvjestan način stres za organizam. S druge strane, poznato je da je menstruacija često “okidač” u kojem započnu neke teže bolesti što se odnosi čak i na psihičke bolesti. Konkretno je važno imati u vidu i činjenicu da je menstruacijska krv izuzetno hranjivi medij za bakterije te postoji veća sklonost infekciji u tom trenutku.”

pool-690034_1280

Nema opasnosti od kupanja

Doktorica kaže da se razlika između kupanja u kadi u odnosu na kupanje u moru ili rijeci odnosi samo na temperaturu vode te je također jasno da je mokar badić dodatni rizik za prehladu uz ionako loš imunitet u tom trenutku.

Zato je vrlo važno pridržavati se nekih pravila. Potrebno je korišteni tampon i badić čim prije zamijeniti po izlasku iz vode te se umotati u topli ručnik ili zagrijati na suncu. Možemo odahnuti – nema opasnosti od kupanja za vrijeme mjesečnice.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Kupanje je važan dio higijene beba, ali njihova koža ima drugačije potrebe od kože odraslih.

Život u dvoje

Noćno kupanje ima neki neopisivi šarm, drugačije je, romantičnije i zabavnije.

Brinimo jedna o drugoj

Pomaže i kod svih bolesti želuca, probave, krvarenja i problema s kožom.

Savjeti stručnjaka

Ne samo da su sparina i sunce naporni cijelom organizmu, opasni su i za nježnu kožu intimnog područja kao i njegovu sluznicu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.