Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kupovina nove je gušt, ali ipak produžite život svojoj odjeći

Sigurno u ormaru čuvate neku od najdražih haljina koju tako dugo imate, a jedna je od rijetkih koja vam još nije dosadila.

Sigurno u ormaru čuvate neku od najdražih haljina koju tako dugo imate, a jedna je od rijetkih koja vam još nije dosadila. Kako biste očuvali nju, ali i ostale komade drage odjeće, dajemo korisne savjete o načinima na koje biste se prema odjeći trebali odnositi kako bi ona što duže bila kao nova.

1. Pravilno slažite odjeću u ormar

Nemojte vješati odjeću koja bi trebala biti složena i obrnuto. Nema potrebe da vaš džemper visi jer se tako može samo rastegnuti. Većinu rublja slažite, osim onog napravljenog od finijih i nježnijih materijala. Na vješalice također stavljajte košulje, haljine i suknje.

2. Presvucite se kada dođete doma

Koliko god vam nova majica dobro stajala, kada stignete doma, presvucite se. Ovo je jedna od stvari koje su nas učili još odmalena, i to s razlogom. Dovoljno je malo nepažnje da prolijete sok ili kavu i tako uništite novu odjeću. Ovo pravilo se pogotovo odnosi na vrijeme obavljanja kućanskih poslova u kojem morate nositi starije komade iz vašeg ormara koji su za to predodređeni.

3. Ne perite odjeću toliko često

Donje rublje je jedina vrsta kojoj je potrebno pranje nakon jednog nošenja. I za to je njihov sastav pripremljen. No, ostali odjevni predmeti ne podnose učestalo pranje jer se tako brže uništavaju vlakna.

4. Hladna voda umjesto tople

Perite odjeću u hladnoj vodi. Osim što će vas iznenaditi manji računi struje ili plina, vaše tkanine će se snažnije držati na okupu u vodi koja nije topla. Iako danas postoje sredstva za pranje robe prilagođena nižim temperaturama, pomoći će vam i ona obična. U svakom slučaju odvajajte šareno rublje od jednobojnog.

5. Učvrstite porube

Ovim načinom čak ćete i jeftinijoj odjeći produžiti život. Za to ne morate biti talentirana krojačica, već je potrebno samo malo prakse. Stoga, iglu i konac u ruke i porubite pola centimetra hlača, suknji ili majica kako bi spriječili ispadanje končića što daje poticaj daljnjem uništavanju tkanina.

6. Čuvajte odjeću u plastičnim vrećama

Izvansezonsku odjeću nemojte samo složiti u ormar, već ju prije toga osigurajte plastičnim omotima od moljaca i sličnih insekata. Kako bi i tamo ostala svježa i mirisna, ubacite omiljeni miris u obliku vrećice.

7. Pročitajte etiketu prije nego što ju uklonite

Sastav tkanine i način njegovanja s unutarnje strane rublja nije samo ispunjenje nekih trgovačkih normi. Etiketa postoji upravo kako bi vas proizvođač uputio na pravilno postupanje s tkaninom, bilo što se tiče načina pranja, sušenja ili očuvanja. Stoga sljedeći put prije nego što etiketu srežete jer vas škaklja, dobro pročitajte i zapišite upute.

Ne propustite

Darivanje

Ako su vaše oči odraz vaše duše, jesu li vaše ruke odraz vaše ljepote?

Seks

Pet načina kako do više užitka!

Fashion report

U Baby Center stigla je nova kolekcija dječje odjeće i obuće razigranog dizajna, kvalitetnih materijala i vrhunske izrade, a zadovoljit će čak i na...

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.