Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Lagom kao inspiracija za uređenje interijera

Lagom se povezuje sa štednjom, poštenjem i stvaranjem ravnoteže u životu, poput neke duhovne vodilje koja promiče samodisciplinu i umjerenost, živjeti skromno, ali i produktivno.

Prije nekoliko godina definitivno je vladao trend uređenje interijera s previše detalja. U posljednje vrijeme sve je popularnija nova skandinavska filozofija – lagom, koja vodi porijeklo iz Švedske.

Lagom se povezuje sa štednjom, poštenjem i stvaranjem ravnoteže u životu, poput neke duhovne vodilje koja promiče samodisciplinu i umjerenost, živjeti skromno, ali i produktivno.

Riječ je o načinu života u čijem se središtu nalazi ideja o pravoj mjeri, savršenoj sredini između onoga što nam je premalo i onoga što nam je previše. Iako se na prvu ovaj koncept može učiniti jednostavnim, čak na granici banalnog, u usvajanju takva načina života mnogi od nas više su puta u životu doživjeli neuspjeh.

U kontekstu unutarnjeg uređenja, ovaj trend podrazumijeva pravu mjeru između minimalizma i pretrpanosti, a sve u cilju stvaranja toplog i mirnog životnog prostora koji će u nama buditi lijepe emocije.

Postoji par jednostavnih pravila kako bi vaš dom upravo bio lijepo, jednostavno, mirno mjesto za ugodne emocije.

1. Uklonite višak

U ovom slučaju važi pravilo – manje je više. U skladu s tim, za svaku prostoriju birajte namještaj ovisno o tome kako i koliko će je koristiti, a trudite se da čak i detalji imaju upotrebnu funkciju. Izbacite sve ono što ne možete iskoristiti i sve što će gušiti prostor.

2. Birajte neutralne boje

Odavno znamo da izbor boja u interijeru ima veliki utjecaj na to kako ćemo se osjećati, pa Skandinavci uvijek biraju mirne boje, poput bijelih, sivih i zemljanih tonova.

3. Birajte elemente iz prirode

Ovo je jedan od ključnih principa uređenja doma u Švedskoj, koji podrazumijeva izbor prirodnih materijala poput drveta, vune ili platna, a sve u cilju postizanja topline i ušuškanosti. Oplemenite dom raznim biljkama kako biste postigli bolju atmosferu.

Ne propustite

Fashion report

… i kojim modelima iz sunčanih kolekcija za 2024. godinu poslati poruku ‘urbi et orbi’ o tome tko si?

Moj dom

Stil uređenja može značajno utjecati na toplinu doma, baš kao i primjena odgovarajućih boja, materijala i dekorativne rasvjete.

S modne piste

Lagom, pomiče granice te predstavlja novu kolekciju eklektičnog modnog smjera, pod nazivom EXPOSED.

Fashion report

Kolekcija je spoj minimalističkog dizajna s decentnim komadima sačinjenih od zemljanih i svijetlih tonova, a posebna pažnja je, kao i uvijek, usmjerena na kvalitetu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.