Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Lekcije koje svako dijete treba naučiti

Da bi dijete odraslo u normalnog i pravednog čovjeka, odmalena ga treba učiti pravim stvarima. Ovakve lekcije trebali bi učiti od malih nogu.

Da bi dijete odraslo u normalnog i pravednog čovjeka, odmalena ga treba učiti pravim stvarima. Ovakve lekcije trebali bi učiti od malih nogu.

Ne pravi razliku među ljudima

Bez obzira na spol, godine, nacionalnost, boju kože, seksualno opredjeljenje i financijsku situaciju, prema svakome se treba lijepo odnositi i imati poštovanja. Prema drugima se treba ponašati onako kako bismo željeli da se oni ponašaju prema nama.

Nemoj se bojati napraviti greške

Učenje kroz greške je dio života, i u tome nema ništa loše. Nitko na svetu nije savršen i svi griješe.

Ne radi ono što ne želiš radi tuđeg odobravanja

Djeca često misle da je popularnost među vršnjacima jedna od najvažnijih stvari, zato čine sve kako bi je zadobili. Moraju znati da su stvari poput iskrenosti i poštovanja važnije od toga od traženja tuđeg odobrenja koje često nije važno.

Budi se spreman braniti

Naravno da je važno poštovati druge, ali isto tako je važno braniti svoj stav i ne dozvoliti drugima da te iskorištavaju.

Brini o okolini

Poštovanje prema prirodi važno je kao i poštovanje prema drugim osobama. Roditelji trebaju biti primjer odnosa prema okolišu.

Znanje je važnije od ocjena

Ovo je važna lekcija za školarce. Ocjena nije uvijek odraz znanja. Znanje je važnije od ocjene.

Ako nešto ne razumiješ, slobodno pitaj

Postavljanje pitanja i radoznalost treba poticati od malih nogu. Uvijek je bolje postaviti pitanje ako nešto ne razumijemo, nego se pretvarati da nam je sve jasno.

 

Izvori  Stil/Novosti.rs

Pročitajte još

Darivanje

GravidonA je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice...

Obitelj

Danas ćemo vam otkriti zašto je nekad dobro biti upravo ovaj - loš roditelj!

Trendovi

Nakon plusića na testu i neopisive sreće, ali i malo straha, kreću pitanja kako se najbolje pripremiti za dolazak bebe.

Trendovi

Najviše pažnje prilikom kupovine uvijek posvećujemo onim najmlađima, naročito kada je u pitanju odabir sezonske odjeće kao što su dječje zimske jakne i skafanderi.

Advertisement