Les Émaux: Estetska esencija emancipirane žene

Les Émaux kojeg čine Nino Sablić i Kristijan Žakić, novi su na hrvatskoj na modnoj sceni. Predstavili su se na nedavnom modnom događaju ”Zagreb Fashion Destionation” gdje su drugi put izlagali svoju kolekciju.

Fluidnost i voluminoznost kao i fragilnost, senzualnost i elegancija idejni su pokretači kolekcije L’éveil. Inspiracija prenesena iz prirode na tkaninu, stopila je maskulinu i femininu liniju snažne žene koja se nastavila prožimati i na kolekciju za proljeće/ljeto 2019.

L’éveil

L’éveil, što u prijevodu znači buđenje, opisuje oživljavanje netaknute prirode, jarkih, oštrih, osebujnih paleta boja u kojoj kraljevski Iris glumi protagonistu ove romantične kolekcije. Kombinacijom fluidnih i strukturnih materijala zadržali smo siluetu i ideju žene koju brend njeguje; profinjenu, dnevnu i poslovnu eleganciju, estetsku esenciju emancipirane žene koja stoji na raskrižju između funkcionalnosti i umjetničke odvažnosti.

Asimetrični krojevi suknji i haljina, maskulini komadi kaputa i duplih blazera,velike fazone, baloneri, oversize hlače, bluze, košulje i svakako obraćanje pozornosti na remenje stopilo je L’éveil kolekciju u jedan emotivan fluid.

Vizuali za kampanju potaknuti su idejom prirode uhvaćene u sterilan, prazan prostor gdje priroda dobiva na važnosti u beskonačnost dok flora, koja je stopljena u bojama kolekcije, crta sliku te ostaje uhvaćena u neprekidnom momentu zanosa.

Modeli: Elena Dizdar (Middiken model managment)
Lunu Valas (Talia models)
MUA: Nino Sablić
Ptografija: Franjo Matković i Senja Vild
Frizura: Katica Topić (salon Fabula De Forma)