Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Liane Moriarty: Sve što je Alice zaboravila

Sve što je Alice zaboravila ostavljala je pitanja koja su se ponavljala kroz cijelu priču – koliko smo zadovoljni životom koji trenutno vodimo?

Alice Mary Love, protagonistica ovog romana, žena je koja je nakon kobnog pada u teretani doživjela amneziju i izgubila deset godina života. Godina je 2008., a posljednje godine koje se može sjetiti datira iz 1998. Da pitate Alice, rekla bi vam da ima dvadeset i devet godina, da je sretno udana, zaljubljena i trudna sa svojim prvim djetetom.

No, Alice zapravo ima trideset i devet, usred bolnog je razvoda, ima troje djece i bori za njihovo skrbništvo te je u hladnim odnosima sa sestrom Elizabeth  s kojom se, iz nekog razloga, neobjašnjivo udaljila.

Sada mora shvatiti zašto sestra jedva razgovara s njom i kako je ona sama postala jedna od onih premršavih mama u preskupoj odjeći. Kako je u samo deset godina toliko toga pošlo po zlu?

Zašto ne prepoznaje samu sebe – i, još gore, zašto joj se nova Alice ni najmanje ne sviđa? Može li sve vratiti na staro?

Alice se mora prisjetiti svega što je zaboravila, ponovno izgraditi sliku cijelog desetljeća i saznati može li baš sve biti kao prije.

Sve što je Alice zaboravila ostavljala je pitanja koja su se ponavljala kroz cijelu priču – koliko smo zadovoljni životom koji trenutno vodimo? Je li to onaj život koji smo sanjali ili nas je put odveo u potpuno drugom smjeru? Volimo li sebe odnosno osobu u koju smo se pretvorili?

Liane Moriarty australska je spisateljica koja je našoj publici poznata po uspješnicama Suprugova tajnaPosljednja obljetnica, Male laži (po kojoj je snimljena istoimena nagrađivana serija), Malo je nedostajalo Devet potpunih neznanaca. Živi u Sydneyju sa suprugom, sinom i kćeri.


Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare, na dnu članka, na webu napišete #shehr (Ako imate problema s prijavom, proučite https://she.hr/kako-sudjelovati-u-nasim-darivanjima/)
  2. Pratite nas putem društvenih mreža FacebookInstagram, TikTokYouTube
  3. Možete se prijaviti samo jednom!

Prijave primamo do 14. lipnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje dostavljaju u inbox na našem Facebooku podatke (ime i prezime, adresa i obavezno broj telefona, radi dostavnih službi). Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa. 

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Željka Ivanišević

Ne propustite

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Darivanje

Ne postoji standardna stimulacija klitorisa koja djeluje na sve žene jednako.

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.