Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Libresse diljem cijele Hrvatske donirao menstrualne uloške za učenice u učeničkim domovima

Libresse je donirao 240 uloškomata i gotovo 150.000 menstrualnih uložaka u 34 učenička doma diljem Hrvatske.

Prema rezultatima istraživanja Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz 2020. godine, čak trećina žena u Hrvatskoj (33%) prisiljena je štedjeti na ulošcima, 10% njih nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale, a 36,4% žena mora kupovati manje kvalitetne menstrualne potrepštine zbog njihove cijene. Istraživanje je ukazalo i na druge ključne probleme, a jedan od njih je i izostanak iz škole ili s posla zbog menstrualnih bolova, nedostupnosti menstrualnih potrepština ili nedostatnih higijenskih uvjeta.

V za vaginu

Iz tog razloga, Libresse je pokrenuo kampanju “V za vaginu”, kojom se želi ukazati na problem menstrualnog siromaštva koji je prisutan i u Hrvatskoj. Upravo kako bi potaknuo pozitivne promjene, Libresse je donirao 240 uloškomata i gotovo 150.000 menstrualnih uložaka u 34 učenička doma diljem Hrvatske. Akciji su se odazvali domovi iz 14 županija te Grada Zagreba u kojima boravi više od 2.500 učenica.

30.11.2022., Zagreb – PR kampanja – Librese.

U Hrvatskoj je pojam menstruacije i dalje svojevrsna tabu tema, za menstruaciju se koriste različiti termini, o njoj se ne priča javno, kao ni o problemu menstrualnog siromaštva. Libresse o ovim temama javno progovara kako bi se dugoročno destigmatizirala priča i o menstruaciji i o menstrualnom siromaštvu. Naš je cilj potaknuti pozitivne promjene i proaktivno djelovati, zbog čega smo i pokrenuli inicijativu podjele uloškomata po učeničkim domovima diljem cijele zemlje. Reakcije su zaista pozitivne, predstavnici domova javili su nam se u kratkom roku sa željom da se i u njihove prostore instalira uloškomat s besplatnim ulošcima, a s akcijom planiramo nastaviti i u narednom razdoblju”, istaknula je Antonija Podnar, brand menadžerica za Libresse u tvrtki Essity Croatia.

Libresse je sa svojim aktivnostima započeo upravo u učeničkim domovima, pružajući pomoć i podršku mladim djevojkama koje ne žive sa svojim obiteljima, a od kojih je dio bez roditeljske skrbi ili dolazi iz socijalno ugroženih obitelji. Kao društveno odgovorna kompanija, Libresse će nastaviti provoditi akcije i informirati javnost o aktualnim problemima, a sve se aktivnosti mogu pratiti i na Facebook i Instagram kanalima.

Više

Drama Queen

Iako je društveno neprihvatljiva i dovodi sve sudionike u neku neugodnu, pa ponekad i opasnu situaciju, laž nećemo tako lako iskorijeniti.

Savjeti stručnjaka

Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se napokon riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj...

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.