Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Libresse diljem cijele Hrvatske donirao menstrualne uloške za učenice u učeničkim domovima

Libresse je donirao 240 uloškomata i gotovo 150.000 menstrualnih uložaka u 34 učenička doma diljem Hrvatske.

Prema rezultatima istraživanja Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz 2020. godine, čak trećina žena u Hrvatskoj (33%) prisiljena je štedjeti na ulošcima, 10% njih nije u mogućnosti kupiti dovoljno uložaka kako bi ih redovito mijenjale, a 36,4% žena mora kupovati manje kvalitetne menstrualne potrepštine zbog njihove cijene. Istraživanje je ukazalo i na druge ključne probleme, a jedan od njih je i izostanak iz škole ili s posla zbog menstrualnih bolova, nedostupnosti menstrualnih potrepština ili nedostatnih higijenskih uvjeta.

V za vaginu

Iz tog razloga, Libresse je pokrenuo kampanju “V za vaginu”, kojom se želi ukazati na problem menstrualnog siromaštva koji je prisutan i u Hrvatskoj. Upravo kako bi potaknuo pozitivne promjene, Libresse je donirao 240 uloškomata i gotovo 150.000 menstrualnih uložaka u 34 učenička doma diljem Hrvatske. Akciji su se odazvali domovi iz 14 županija te Grada Zagreba u kojima boravi više od 2.500 učenica.

30.11.2022., Zagreb – PR kampanja – Librese.

U Hrvatskoj je pojam menstruacije i dalje svojevrsna tabu tema, za menstruaciju se koriste različiti termini, o njoj se ne priča javno, kao ni o problemu menstrualnog siromaštva. Libresse o ovim temama javno progovara kako bi se dugoročno destigmatizirala priča i o menstruaciji i o menstrualnom siromaštvu. Naš je cilj potaknuti pozitivne promjene i proaktivno djelovati, zbog čega smo i pokrenuli inicijativu podjele uloškomata po učeničkim domovima diljem cijele zemlje. Reakcije su zaista pozitivne, predstavnici domova javili su nam se u kratkom roku sa željom da se i u njihove prostore instalira uloškomat s besplatnim ulošcima, a s akcijom planiramo nastaviti i u narednom razdoblju”, istaknula je Antonija Podnar, brand menadžerica za Libresse u tvrtki Essity Croatia.

Libresse je sa svojim aktivnostima započeo upravo u učeničkim domovima, pružajući pomoć i podršku mladim djevojkama koje ne žive sa svojim obiteljima, a od kojih je dio bez roditeljske skrbi ili dolazi iz socijalno ugroženih obitelji. Kao društveno odgovorna kompanija, Libresse će nastaviti provoditi akcije i informirati javnost o aktualnim problemima, a sve se aktivnosti mogu pratiti i na Facebook i Instagram kanalima.

Više

Zanimljivosti

Upotrebom proizvoda femidoc®  i unošenjem dovoljnih količina vode moguće je prekinuti začarani krug mokraćnih infekcija i drastično smanjiti mogućnost ponovne upale mjehura.  

Zdravstveni karton

Kako simptomi ova dva stanja mogu biti slični, važno je naučiti prepoznati je li u pitanju infarkt ili žgaravica da biste mogli na vrijeme...

Duh i tijelo

Naše uši su vrlo različite i postoji teorija da je nekoga moguće identificirati po njima, gotovo kao po otiscima prstiju.

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.